İstanbul Sultanahmet'te meydana gelen patlama haberlerine yayın yasağı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Sultanahmette meydana gelen patlama haberlerine yayın yasağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 11:40

İstanbul Sultanahmet'te saat 10:20'de meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Anadolu Ajansı, yayın yasağına ilişkin haberi abonelerine patlamadan 58 dakika sonra, saat 11:18'de duyurdu.

Haberin Devamı

AA'nın haberinde şu ifadeler yer aldı:
İstanbul Sultanahmet'te meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. 

İŞTE YAYIN YASAĞININ TAM METNİ:

İstanbul Sultanahmette meydana gelen patlama haberlerine yayın yasağı


KAPSAMI BELLİ OLDU

Başbakanlık tarafından İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin getirilen geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmemesini kapsadığı öğrenildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinde Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlama nedeniyle Başbakanlık tarafından geçici olarak yayın yasağı getirilmesine karar verildiği duyurulmuştu. Alınan bilgiye göre, Sultanahmet'teki patlamanın ardından Başbakanlık tarafından getirilen geçici yayın yasağı, olay yerini görecek şekilde canlı yayın, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmemesini kapsıyor.        

Haberin Devamı

ELEŞTİRİ KONUSU OLDU

Türkiye'nin en kalabalık bölgelerinden birinde gerçekleşen patlamanın ardından jet hızıyla yayın yasağı ilan edilmesi sosyal medyada yoğun eleştirilere neden oldu.

Son yıllarda kamuoyunu yakından ilgilendiren onlarca olayın ardından yayın yasağı getirilmişti.

10 Ekim 2015’te Ankara Garı’nda meydana gelen bombalı terör saldırısıyla ilgili soruşturma tamamlanıncaya kadar uygulanmak üzere, son dönemin en geniş kapsamlı yayın yasağı kararını alınmıştı.

Daha öncesinde de Türkiye tarihinin o güne kadarki en kanlı terör saldırısı olan Reyhanlı katliamı, Türkiye tarihinin en ölümcül maden kazası olan Soma faciası, Musul’daki Türk Başkonsolosluğu’na yönelik IŞİD saldırısı, Uludere’deki hava saldırısı sonucu yaşanan sivil ölümleri, Şike Davası ve MİT TIR’ları soruşturması gibi konularda yayın yasağı konmuştu.

Haberin Devamı



.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!