Güncelleme Tarihi:
AA'nın haberinde şu ifadeler yer aldı:
İstanbul Sultanahmet'te meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi.
İŞTE YAYIN YASAĞININ TAM METNİ:
KAPSAMI BELLİ OLDU
Başbakanlık tarafından İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin getirilen geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmemesini kapsadığı öğrenildi.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinde Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlama nedeniyle Başbakanlık tarafından geçici olarak yayın yasağı getirilmesine karar verildiği duyurulmuştu. Alınan bilgiye göre, Sultanahmet'teki patlamanın ardından Başbakanlık tarafından getirilen geçici yayın yasağı, olay yerini görecek şekilde canlı yayın, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmemesini kapsıyor.
ELEŞTİRİ KONUSU OLDU
Türkiye'nin en kalabalık bölgelerinden birinde gerçekleşen patlamanın ardından jet hızıyla yayın yasağı ilan edilmesi sosyal medyada yoğun eleştirilere neden oldu.
Son yıllarda kamuoyunu yakından ilgilendiren onlarca olayın ardından yayın yasağı getirilmişti.
10 Ekim 2015’te Ankara Garı’nda meydana gelen bombalı terör saldırısıyla ilgili soruşturma tamamlanıncaya kadar uygulanmak üzere, son dönemin en geniş kapsamlı yayın yasağı kararını alınmıştı.
Daha öncesinde de Türkiye tarihinin o güne kadarki en kanlı terör saldırısı olan Reyhanlı katliamı, Türkiye tarihinin en ölümcül maden kazası olan Soma faciası, Musul’daki Türk Başkonsolosluğu’na yönelik IŞİD saldırısı, Uludere’deki hava saldırısı sonucu yaşanan sivil ölümleri, Şike Davası ve MİT TIR’ları soruşturması gibi konularda yayın yasağı konmuştu.
Ambulans gelmeden yayın yasağı geliyor artık.
— mehmet tez (@mehmettez) January 12, 2016
Yayın yasağı getirince her şey çözüldü. Ülke huzura kavuştu. Tebrikler!
— Baturay Çevik (@BaturayCevik) January 12, 2016
Hepimiz fransısız yine... Yayın yasağı konalı 10 dk oldu. Yurt dışı basınından izleyeceğiz yine...Şaşırdık mı ?? #sultanahmetbomba
— TC SEMRA (@05semraarazgn) January 12, 2016
sultanahmet'teki patlamaya yayın yasağı gelmiş. yayın yasağı olunca bombalar patlamamış, insanlar ölmemiş oluyor di mi ?
— Levent (@fevri_sosyolog) January 12, 2016
Bişey patlamamış. Sıkıntı yok.. Ölen filan da yok. Yaralı da. Sultanahmet de yok zaten. Her şey yolunda. Yayın yasağı var sadece.. Dağılın.
— Zafer Arapkirli (@ZaferArapkirli) January 12, 2016
Yayın yasağı tabi olacak,terörün amacına hizmet etmeyecek kimse,kanlı resim paylaşmaya bu kadar istek neden?
— seyyar teyyare (@SeyyarTeyyere) January 12, 2016
Bence süresiz bir yayın yasağı iyi bir çözüm olabilir; her olayda ayrı paperwork le uğraşılmamış olur
— Burkay A (@burkayadalig) January 12, 2016
.