İstanbul Kağıthane'de 2 otomobil kanala uçtu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Kağıthanede 2 otomobil kanala uçtu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2006 17:31

Kağıthane'de aynı yerde 1.5 saat içinde 2 otomobil yol ortasındaki kanala uçtu. Olayda 3 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Barbaros Caddesi'nde öğle saatlerinde meydana gelen kazada, içinde 2 kişi bulunan 34 NZB 71 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak bariyeri aşıp yol ortasındaki kanala düştü. Bir inşaat şirketinde görev yaptıkları ve satın aldıkları halatları şantiyeye götürmeye çalıştıkları belirtilen Kadir Çil ile Aydın Efsun, çevredeki vatandaşların çabasıyla araçtan çıkartıldı. Çil ile Aydın, olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Otomobil ise vinç yardımıyla kanaldan çıkartıldı.  Bu kazadan yaklaşık 1.5 saat sonra ise Bülent Güzel'in kullandığı 34 AR 4489 plakalı otomobil, önceki kazada yıkılan bariyerlerin üzerinden aynı yerde kanala uçtu.
Otomobilden hafif yaralı olarak çıkartılan Güzel de ambulansla hastaneye kaldırıldı.

HALI YIKAYAN KADINLAR

Bu arada yolda, kazaların olduğu yerin yukarısındaki virajın ıslak olduğu ve yokuşun üzerindeki bir binanın önünde halı yıkanırken suyun buraya aktığı görüldü. Bunun üzerine polis, halı yıkayarak yolu ıslattıkları ileri sürülen 4 kadını, haklarında işlem yapılmak üzere Sanayi Polis Merkezi'ne götürdü.
İfadeleri alınan kadınlara ayrıca belediye görevlilerince para cezası kesileceği ve işlemlerinin ardından serbest bırakılacakları belirtildi.

VATANDAŞLARIN TEPKİSİ

Olay yeri yakınında oturan vatandaşlar da bu bölgede çok sayıda trafik kazası meydana geldiğini söyleyerek duruma tepki gösterdi.  Kazaların olduğu yerin karşısında tek katlı evde oturan Sultan Bozkurt, gazetecilere, 1 hafta kadar önce bir otomobilin yoldan çıkarak evinin önündeki bahçe duvarını yıktığını söyledi.
Mehmet Kulak adlı kişi ise Seyrantepe'den aşağı bu yokuştan inen ve bazıları hızlı giden birçok aracın buradaki virajı alamayarak yol kenarındaki evlere girdiğini anlattı.  Kulak, hız kesici yapılmasını ve yetkililerin gerekli diğer önlemleri almasını istediklerini söyledi. Vatandaşlar, olay yeri yakınında 2 yıl önce meydana gelen kazada da Yasin Çetin adlı 2 yaşındaki çocuğun otomobil çarpması sonucu öldüğünü anlattılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!