İstanbul’da kovalamaca

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da kovalamaca
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2002 01:54

Abide-i Hürriyet Meydanı'nda yapılmak istenen Nevruz kutlamalarına İstanbul Valiliği izin vermeyince, dün korsan kutlama yapmak isteyen grupları polis cop, göz yaşartıcı bomba kullanarak ve su sıkarak dağıttı.

Polise taşla karşılık veren gruplardan 439 gösterici gözaltına alındı. Polis, geçen yıl Nevruz kutlamalarının yapıldığı Topkapı'daki yeşil alanda, dün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. 09.30 sıralarında alana girmek isteyen yaklaşık 50 kişilik grup, polisçe dağıtıldı. Kısa süre sonra Vatan Caddesi başındaki Ulubatlı Köprülü Kavşağı'nda toplanan 60 kişilik bir başka grup da alana girmek istedi. Çevik Kuvvet tarafından dağıtılan göstericiler, Sulukule yakınlarında surlara çıkıp taş atmaya başladı. Polis panzeri de göstericileri su sıkarak dağıttı.

Edirnekapı Şehitliği yanında ise yaklaşık 400 kişi toplandı. Çevik Kuvvet ve Özel Tim, gruba copla müdahale etti. Grubun arasına giren panzer yanan lastikleri devirdi.

Polis, Bayrampaşa istikametinden gelen minibüsleri durdurup arama yaptı. 300 kişilik bir grup O-1 Karayolu'na çıkarak her iki yönde araç trafiğine kapattı, ancak olaysız dağıldı. Pendik Kavakpınar Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan 200 kişi lastik yapıp halay çekti, polis müdahale etmedi. Kartal Cezaevi'nde PKK'lıların kaldığı sol C ve D Blok'ta tutuklular sabah saatlerinde havalandırmada ateş yaktı. Gardiyanlar ateşi söndürürken, tutukluların halay çekmelerine müdahale edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!