Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2011 00:00
iskele niteliğindeki tekneparklardan 2’si Tarabya ve İstinye’de hayata geçiriliyor.
Toplam 388 yat kapasiteli teknepark projesini tanıtan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Boğaz’ın farklı noktalarında 10 yeni teknepark daha yapacaklarını söyledi.
İSTANBUL’un çehresini değiştirecek yüzer iskele niteliğindeki tekneparklardan 2’si Tarabya ve İstinye’de hayata geçiriliyor. Toplam 388 yat kapasiteli teknepark projesini tanıtan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Boğaz’ın farklı noktalarında 10 yeni teknepark daha yapacaklarını söyledi. Düzenli ve kaliteli parklanmada İSPARK’ın dünyaya model hale geldiğini, İstanbul’un deniz kenti olması nedeniyle marinacılığın da İSPARK şemsiyesi altında olmasını istediklerini anlatan Topbaş, 8 Mart 2011’de ihale edilen yüzer iskelelerin Ekin Yapı tarafından yapılıp, İSPARK tarafından işletileceğini söyledi. İlk aşamada Tarabya ve İstinye yüzer iskelelerinin yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olacağını, yapımında çevreye zarar vermeyecek teknolojilerin kullanılacağını anlatan Topbaş, “İstinye’de bulunan balıkçılar kooperatifini yok etmeyeceğiz. Yüzer iskeleler, esnafın giriş çıkışına açık olacak şekilde tasarlanıyor” dedi. Tenkeparkların kıyılardan uzağa inşa edileceğini vurgulayan Topbaş şöyle devam etti: “Kirliliği engellemek ve su sirkülasyonunun sağlamak amacıyla tüm teknik detaylar incelendi ve projeye yansıtıldı. İSPARK, projeyi Anıtlar Kurulu’nun onayına sundu. Kurul’dan olumlu görüş alındı. İBB Meclisi’nden sonra, Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Boğaziçi Yüksek Koordinasyon Kurulu’nca onaylandı. 2 koya ilişkin olarak Yıldız Teknik Üniversitesi’nden oşinografi raporları da alındı. Ulaştırma Bakanlığı DLH kontrolünde inşasına başlanacak projenin, 2011 yılında hayata geçirilmesi planlanıyor.”
Kıyı kirliliği sona erecek
KIYI şeridinde düzensiz parklanmaya son vermek. Karada olduğu gibi bu noktalarda da vatandaşları rahatsız eden niteliksiz işletmeciliği sonlandırmak. Sahilleri, kıyıdan uzak tekneparklar yaparak görsel açıdan güzelleştirmek ve sahilleri vatandaşların kullanımına açmak. Parklanmadan kaynaklanan kıyı kirliliğinin önüne geçmek.