İstanbul 3 gün karlı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul 3 gün karlı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2003 01:56

Kar yağışı kentte hayatı felç etti. Şiddetli fırtına elektrik dağıtım santrallerinde arızalara yol açtı. Birçok semte saatlerce elektrik verilemedi. Meteoroloji, kar yağışının üç gün daha etkili olacağını bildirdi.

İSTANBUL 9 günlük tatil öncesindeki son çalışma gününü kar yağışıyla geçirince şehir felç oldu. İşlerinden çıkarak evlerine gidenler saatlerce trafikte kaldı, cep telefonları çalışmadı. Şişli'den Tarabya'ya, Kadıköy'den Kartal'a kadar birçok semtte uzun süreli elektrik kesintileri meydana geldi. Kar yağışı üç gün daha devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarıyla önceden bilinmesine rağmen kar ve soğuk, özellikle akşam İstanbulluları bezdirdi. Şehir içindeki ana arterlerde trafik durma noktasına gelirken, otoyollarda da milim milim ilerlendi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle enerji dağıtım santrallarında meydana gelen arıza sonucu birçok ilçede elektrikler kesildi. Yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle akşam saatlerinde Ambarlı ve Hamitabat enerji dağıtım santralları arızalandı. Santralların devreden çıkmasıyla birçok ilçede elektrik akımları kesildi. Şişli, Levent, Beyoğlu, Bağcılar, Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye başta olmak üzere birçok semt de elektriksiz kaldı.

KAR DEVAM EDECEK

İstanbul'da bugün ve yarın da kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Bölge Müdürü Saffet Sarı, bugün, yarın ve pazartesi günü kentte kar yağışı beklendiğini söyledi. Bayra

mın 1'inci, yani salı günü yağışın doğuya kayacağını belirten Sarı, bayramın diğer günlerinde şimdilik yağış gözükmediğini anlattı.

Kuzeyden gelen rüzgarların dün kuvvetli olarak hissedildiği kentte, bugün de kuvvetli rüzgar esecek. Rüzgar kuzey kesimlerde zaman zaman kısa süreli fırtına halini alacak.

Fırtına Antalya’yı terk etmiyor

ANTALYA'nın Kale İlçesi'nde lodos nedeniyle dün saat 11.00'de karaya oturan Bahama bandıralı kuru yük gemisinde bulunan 8 Türk mürettebattan 5'i kurtarılırken 3'ü kayboldu. Gemi dün akşam saatlerinde su alarak battı. Nazmiye Kürtçü (34) ise TV antenini ayarlamak için çıktığı çatıdan düşerek yaralandı. Antalya'da 4, Burdur'da 1 ve Niğde'de 1 caminin minaresi yıkıldı. Trakya ve Ege'de nehirler taşarken, Çanakkale'de mahsur kalan araç sayısının 250'yi aştığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!