Istakoz balayı erteletti

Güncelleme Tarihi:

Istakoz balayı erteletti
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 01, 2001 00:00

Finansbank'ın patronu Hüsnü-AyÅŸen ÖzyeÄŸin'in oÄŸlu Murat ile Ä°zmirli Edvina Sponza'nın düğünündeki ‘‘ıstakoz krizi’’ büyüyor. Balayı için Bali Adaları'na gidecek çift, üzüntüden balaylarını ertelemek zorunda kaldı. Fransız KonsolosluÄŸu'nun Tarabya'daki yazlık bahçesinde gerçekleÅŸtirilen düğün törenine katılan 900 konuktan çoÄŸu yedikleri istakozdan zehirlendi. Sakıp Sabancı, Amerikan Hastanesi'nde tedavi görürken, Cem Boyner iki gün evden çıkamadı. Henüz yeni yeni kendine gelebilen Avrupa jet-setinin de yakından tanıdığı Ferhunda Verdi, ‘‘Benim de midem aÄŸrıyordu. Demek ıstakozdanmış’’ dedi. Düğünde yediÄŸi istakozdan iki gün boyunca evden çıkamadığını söyleyen Aslıgül Atasagun ise üvey babası Ali Ãœstay'ın da kendisi gibi zehirlendiÄŸini belirtti. MUDO'nun sahibi Mustafa TaviloÄŸlu, sosyetenin diÅŸ doktoru Galip Gürel'in eÅŸi Galip Gürel ve Celal-Åžebnem Çapa'nın yanı sıra Cemal Özgörkey'le sevgilisi Güliz Onursal da istakoz kurbanı olanlar arasında. Bu arada balayı için Bali Adaları'na gidecek Murat ÖzyeÄŸin-Edvina Sponza çifti, olanlar karşısında balaylarını ertelemek zorunda kaldı. Hüsnü-AyÅŸen ÖzyeÄŸin çifti ise kimseyle konuÅŸmak istemiyor. Murat ÖzyeÄŸin'in kuzeni Esra ÇavuÅŸoÄŸlu, kendisinin düğünün içkilerini temin ettiÄŸini, organizasyonu Nuturel Organizasyon ÅŸirketinin gerçekleÅŸtirdiÄŸini ama catering için Park Orman'la anlaÅŸtıklarını ve mutfağı Chief's Restaurant'ın hazırladığını söyledi. Istakoz deÄŸil böcekÄ°ÅžADAMI Hüsnü ÖzyeÄŸin'in oÄŸu Murat ÖzyeÄŸin ile Edvina Sponza'nın görkemli düğününde bir çok ünlünün zehirlenmesinin nedeni olarak gösterilen ‘ıstakoz’lar ‘böcek’ çıktı. Düğünün catering hizmetini veren Chef's Gıda'nın Satış ve Pazarlama Müdürü Zeynep AnuÅŸoÄŸlu, nikáhın geç baÅŸladığını ve bekleyen ıstakozların bozularak zehirlenmeye neden olabileceÄŸini söyledi. AnuÅŸoÄŸlu, ıstakozların (böcek) yanı sıra buzdan da şüphelendiklerini, bu iki ürünün örneklerini incelenmek üzere Kalite Sistem Laboratuvarları'na gönderdiklerini söyledi. Kanada'dan ithal 375 kilo böceÄŸi, kilosu 24 milyon liradan, 9 milyar liraya Chef's Gıda'ya satan ÅŸirketin yetkilileri de böceklerin sıcak havada beklemeleri durumunda bozulabileceklerini belirterek, ‘‘Böcek ile ıstakozun fiyat olarak farkı yok. Istakoz kıskaçları nedeniyle zor yenilir. Böcek daha kolay yenir ve daha etlidir’’ dediler.Olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirten AnuÅŸoÄŸlu, bu tür aksiliklerin, gıda sektöründe her firmanın başına gelebileceÄŸini söyledi.BÖCEK DAHA LEZÄ°ZChef's'in deniz ürünlerini aldığı Ä°mren Gıda yetkilileri de davet için cumartesi günü Kanada'dan ithal ettikleri, yaklaşık 800 tane böcek sattıklarını söylediler. Böcekleri donmuÅŸ olarak verdiklerini belirten yetkililer, ‘‘Böcek ile ıstakoz arasında fark yok. Istakoz kıskaçlı, böcek antenlidir. Böcek daha lezizdir ve daha çok et çıkar. Aslında daha deÄŸerlidir ama biz ıstakoz fiyatına sattık. 600 gramlık standart böceklerden, kilosu 24 milyon liraya 375 kilo verdik. Böcekleri donmuÅŸ olarak verdik ve hiç bir ÅŸikáyet almadık’’ dediler. Firma yetkilileri, sıcak havada 45 dakika bekleyen böceklerin bozulacağını da söylediler.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!