İsrail'e suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

İsraile suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2010 16:01

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) İstanbul Şubesi tarafından, Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine baskın düzenleyen İsrail'in Cumhurbaşkanı ve Başbakanı dahil 7 yetkilisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'ne gelen yaklaşık 100 kişi, suç duyurusundan önce basın açıklaması yaptı.

MAVİ RENKLİ SIVI İÇİRDİLER

Mazlum- der İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Elif Uzun, İsrail'den gelen bazı kişilerin kendilerine mavi renkli bir sıvı içirildiğini söylediğini ifade etti. Uzun, sıvıyı içen vatandaşlarda şuur kaybı meydana geldiğini iddia ederek, bunun Adli Tıp Kurumu tarafından incelenmesini istedi. Uzun, 'maalesef 3 kişinin daha hayatını kaybettiğini öğrendik' diyerek açıklamasını tamamladı.

ÖLDÜ İDDİASI HASTANELİK ETTİ

Bu sırada Uzun'un öldüğünü söylediği kişilerden birinin İnsani Yardım Vakfı Genel Merkez Sözcüsü Cevdet Kılıçlar olduğu söylentisi yayıldı. Bunun üzerine grupta yer alan Kılıçlar'ın eşi Gülhan ve kızı Derya Kılıçlar gözyaşlarına boğuldu.

Acılı anne ve kızı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Kılıçlar'ın kızı ve eşi taksiye bindirilerek hastaneye gönderildi. Hayatını kaybettiği belirtilen diğer 2 kişinin adı ise öğrenilemedi. Acı haber Kılıçlar'ın yakınları kadar, adliye önündeki kalabalığı da etkiledi. Gruptaki kişiler birbirlerine sarılarak uzun süre ağladı.Grup açıklamanın ardından adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!