İsrail'den Gazze'ye operasyon

Güncelleme Tarihi:

İsrailden Gazzeye operasyon
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2012 13:51

İsrail ordusunun bugün Gazze’ye düzenlediği hava operasyonunda altı yaşındaki bir çocuğun öldüğü, diğer iki Filistinlinin ise yaralandığı bildirildi. İsrail ordusu jet bir açıklama yaparak olayda sorumluluğu olduğu iddialarını reddetti.

Haberin Devamı

Gazze Şeridi’nde bulunan Han Yunus şehrindeki bir hastanede görev yapan bir görevli Ali Alşvas isimli çocuğun saldırı sonucu hayatını kaybettiğini öne sürdü.

 

İsrail ordu sözcüsü ise bir açıklama yaparak, “Ön soruşturma sonuçlarına göre Han Yunus’ta olanın herhangi bir İsrail ordusu operasyonuyla ilgisi yoktur” dedi.

 

Görgü tanıkları ise İsrail’in Gazze’nin çeşitli noktalarına bugün içinde en az dört saldırı düzenlediğini ifade etti.

 

Operasyonlardan birinde, İsrail’e roket attıktan sonra bir otomobilde Zeytun mahallesinde seyahat eden militanların vurulduğu, yol kenarındaki iki sivilin yaralandığı belirtildi.

 

Haberin Devamı

Beyt Layiha bölgesi ile Nusseyrat ve El Bureyj mülteci kamplarına da saldırılar düzenlendi. Bu saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadı.

 

İsrailli yetkililer ise Gazze’den İsrail topraklarına bugün içinde en az 23 füze atıldığını, füzelerin çoğunluğunun Sderot’a isabet ettiğini söyledi. Roket saldırılarında bir İsrailli yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!