İsrail'deki zirvenin sponsoru Türkiye'den

Güncelleme Tarihi:

İsraildeki zirvenin sponsoru Türkiyeden
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2013 15:34

Ankara ile Tel Aviv arasında 2010 yılındaki Mavi Marmara baskınıyla ilgili tazminat görüşmeleri sürerken, İsrail’de 28-29 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek İkinci Kudüs Uluslararası Turizm Zirvesi’ne Türk Hava Yolları sponsor oldu. Öte yandan Haaretz gazetesi İsrail’in Türkiye’ye charter uçuşlarını yeniden başlatmak istediğini bildirdi.

Haberin Devamı

Organizasyonun internet sitesinde yer alan listeye göre, Kudüs’te yapılacak zirvenin destekçileri Türk Hava Yolları’nın yanı sıra İsrail Dışişleri Bakanlığı, The Bradford Group, Ürdün'ün resmi havayolu şirketi Royal Jordanian ve İsrail merkezli turizm sitesi TRAILim.

İsraildeki zirvenin sponsoru Türkiyeden

Diğer yandan ülke basınında bugün yer alan haberlere göre, İsrail’in resmi havayolu şirketi El Al’ın İstanbul’a, Arkia ve Israir’in ise Antalya ve diğer turistik bölgelere düzenlediği charter uçak seferlerinin yeniden başlatılması gündemde.

Haaretz’in haberine göre İsrail güvenlik servisi Şin Bet’in yanı sıra Ulaştırma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’ndan yetkililer Türk muhataplarıyla konuyu görüşüyor.

Haberin Devamı

Kısa bir süre önce de Şin Bet, İsrail’den İstanbul’a yapılan kargo uçuşlarının yeniden başlatılmasına onay vermişti.

İstanbul uçuşlarını Mart 2007’de güvenlik konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle durduran El Al’ın Sivil Havacılık Dairesi’ne başvurarak yeni bir rota için çalışmalara başladığı da ifade edildi.

Şu an İstanbul ile İsrail’in Ben Gurion Havalimanı arasında sadece Türk Hava Yolları ve Pegasus uçuyor.

Tel Aviv-Antalya hattında da Türk şirketleri charter uçuşları yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!