İsrail her gün vuruyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail her gün vuruyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2011 00:00

İsrail, son 3 gündür savaş uçakları ve tank ateşiyle Gazze’ye aralıksız saldırı düzenliyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bunun perşembe günü okul otobüsüne düzenlenen saldırıya misilleme olduğunu söyleyerek, “HAMAS’a dersini vereceğiz” dedi. HAMAS ise İsrail’e roketlerle karşılık veriyor.

Haberin Devamı

İSRAİL, 2 yıl önce 13 İsrailli’ye karşılık 1400 Filistinli’nin öldüğü ‘Dökme Kurşun’ operasyonun ardından aralıklarla saldırdığı Gazze Şeridi’ni son 3 gündür yoğun bir şekilde bombalıyor. Gazze’yi denetimi altında tutan HAMAS liderlerine uçaklarla füzeli suikastlar düzenleyen İsrail’in 3 günde öldürdüğü Filistinli sayısı 17’ye ulaştı. Bir aylık bilanço ise 35 ölü. HAMAS İsrail’e roketli saldırılarla karşılık veriyor.

Çocukları öldürdüler

Gazze’ye İsrail saldırıları, Mavi Marmara baskının birinci yıldönümü öncesine rastladı. 31 Mayıs’ta Avrupa ülkelerinden yeni bir filo geleceği istihbaratı alan ve uluslararası alanda büyük bir kampanya başlatan İsrail, çatışmaların şiddetlendiği Gazze’ye uyguladığı ambargoyu da kaldırmayı kabul etmiyor. Perşembe günü Gazze sınırı yakınında okul otobüsüne tank, savaş füzesi ile düzenlenen saldırıya karşı misillemede bulunduğunu belirten İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “HAMAS’a dersini vereceğiz. Çocukları öldürmeye kalkışanlar kendi hayatlarını ortaya koymuş olurlar” diyerek operasyonun süreceğini açıkladı.

Haberin Devamı

HAMAS’tan roket

HAMAS ise İsrail’in savaş uçakları ve tank ateşiyle aralıklarla düzenlediği saldırılara roketlerle karşılık veriyor. Gazze sınırı yakınındaki 5 yerleşim birimine dün 17 roket ve 40 havan mermisi düştü. Filistinlilerin saldırılarında 5 İsrailli yaralandı. Tank ateşiyle karşılık veren İsrail’in saldırısında ise dün 12 Filistinli öldü, onlarcası da yaralandı. İsrail ayrıca, Gazze’nin Mısır ile Refah sınır kapısında bir otomobile füzeli saldırı düzenledi. Saldırıda, bir HAMAS komutanı ve 2 koruması öldü.

Füze kalkanı deniyor

İsrail, ‘Çelik Kubbe’ adını verdiği füze kalkanı sistemini deneme imkanı buldu. İsrail, roket ve füzeleri havadayken imha eden yeni sisteminin dün 7 Hamas roketini engellediğini açıkladı.

Uçaktan füzetanktan bomba

/images/100/0x0/55eac6b4f018fbb8f895fd38


İSRAİL savaş uçakları Gazze Şeridi’nin tek kenti Gazze’ye düzenlediği hava saldırısında bir minibüsü füze ile vurdu. Parçalanan ve yanan minibüsten geriye 4 ölü, 3 yaralı kaldı. İsrail’in önceki gün tanklarla yaptığı bombardıman da ölümcül oldu, çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

Siviller açık hedef

İSRAİl saldırılarında en büyük hedef yine siviller oldu. Bir tank mermisinin Gazze kentinde oyun alanına düşmesi sonucu 10 yaşındaki Mahmud el Juro feci şekilde can verdi, çok sayıda çocuk da yaralandı. Küçük Filistinlinin ailesi gözyaşlarına içinde İsrail’e lanet okudu. Yaralanan çocuklar Şifa Hastanesi’nde tedaviye alındı.

HAMAS: Saldırıyı yayarız

Haberin Devamı

HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, ellerinde daha uzun menzilli roket ve füzelerin bulunduğunu belirterek, İsrail’e hava saldırılarına son verme çağrısında bulundu. HAMAS sözcüsü, nefsi müdafaa gereği tüm imkanlarıyla saldırmaya başlayacaklarını söyledi ve “Dünyanın İsrail’e sessiz kalmasını fırsat biliyorlarsa yanılıyorlar. Direnişimizi çok geniş bir alana yayarız” tehdidinde bulundu. Diğer HAMAS sözcüsü Fevzi Barhum da, Libya başta olmak üzere diğer Arap ülkelerindeki halk ayaklanmaları ile meşgul olan Arap Birliği’nin dikkatini Gazze’ye vermesi gerektiğini söyledi. Barhum, Arap Birliği’ni acil olarak Gazze ve Filistin sorunuyla ilgilenmeye çağırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!