İsrail güçleri TRT Haber ekibine saldırdı! Bakan Tunç'tan tepki: Şiddetle kınıyorum

Güncelleme Tarihi:

İsrail güçleri TRT Haber ekibine saldırdı Bakan Tunçtan tepki: Şiddetle kınıyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2024 12:51

İsrail askerleri TRT Haber ekiplerini hedef aldı. Kudüs'te Mescid-i Aksa kapısındaki saldırıda, TRT kameramanı yaralandı. İsrail'in saldırısına tepkiler peş peşe geldi. TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail güçlerinin TRT ekibine yönelik saldırısını kınadı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da saldırıyı kınadığını belirtirken, 'Ne yaparsa yapsın işgalci İsrail, yaptığı soykırımı, insanlık ve savaş suçlarını gizleyemeyecektir.' dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail güçlerinin Kudüs'te TRT ekibine yönelik saldırısını lanetledi.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İsrail'deki katliam rejimi güçlerinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya ulaşmak isteyen Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerini kaydeden TRT Haber ekibine yaptığı saldırıyı lanetliyorum. İsrail'in zorbalıklarını ve katliamlarını büyük bir çaba ve fedakarlıkla dünyaya aktaran gazetecilerin engellenmesine ve basın özgürlüğünün vahşice hedef alınmasına karşı uluslararası toplumu sessiz kalmamaya ve dayanışmaya davet ediyorum. Saldırıda yaralanan TRT kameramanına acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Görevi başındaki TRT Haber ekibine karşı İsrail güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği kalleş saldırıyı lanetliyor, gazeteci arkadaşlarımıza ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tek gayesi Filistin'de yaşanan insanlık suçlarını tüm gerçekliğiyle dünyaya duyurmak olan basın mensuplarımıza yapılan bu alçak saldırı, İsrail yönetiminin barbarlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İşgalci İsrail güçleri tarafından Mescid-i Aksa kapısındaki TRT Haber ekibine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Saldırıda yaralanan TRT kameramanına acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bir terör devleti gibi davranan İsrail, gazetecileri kasıtlı olarak hedef almakta, yaptığı katliamları gizlemeye çalışmaktadır.

Ne yaparsa yapsın işgalci İsrail, yaptığı soykırımı, insanlık ve savaş suçlarını gizleyemeyecektir.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İsrail güçlerinin TRT Haber ekibine yönelik saldırganlığını şiddetle lanetliyoruz.

Netanyahu hükümetinin Filistin halkına yönelik katliam ve soykırımını dünya kamuoyuna taşıyan ve tarihe not düşen TRT Haber insanlık adına görev yapmaya devam ediyor.

TRT ve Anadolu Ajansı hakikatleri insanlık adına duyurmaya devam edecek.

Haberin Devamı

İsrail’deki katliam rejimi insanlığa karşı işlediği suçların er ya da geç hesabını verecektir!

İsrail güçleri TRT Haber ekibine saldırdı Bakan Tunçtan tepki: Şiddetle kınıyorum

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!