İspanyol elçi Bakanlığa çağrıldı

Güncelleme Tarihi:

İspanyol elçi Bakanlığa çağrıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2001 00:00


Galatasaray maçı için İspanya'ya giden tarafların Madrid'de maruz kaldıkları tutumu kınamak için Türkiye bir dizi diplomatik girişimde bulundu. İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Manuel de la Camara Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak olaylardan duyulan üzüntü iletilirken, benzer bir girişim, Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği'nce İspanyol Dışişleri Bakanlığı nezdinde de yapıldı.

İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Manuel de la Camara Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak, kendisine Real Madrid-Galatasaray maçı sırasında çıkan olaylardan ve İspanyol polisinin maç için Madrid'e giden Türk vatandaşlarına karşı tutumundan duyulan üzüntünün dile getirildiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Real Madrid-Galatasaray maçından önce, maçı izlemek için Madrid'e gidecek Türk vatandaşlarının güvenliği ve kentte rahatça hareket edebilmeleri için gerekli önlemlerin alınması konusunda İspanyol makamları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğu kaydedildi.

İspanyol makamlarının, bu konularda gerekli önlemlerin alınacağını belirttikleri ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

''Madrid Büyükelçiliğimizin girişimlerine ve yerel makamların verdikleri teminata rağmen, polisin, stadyumda vatandaşlarımıza iyi davranmadığını, ayrıca vatandaşlarımızın şehirde ve havaalanında belirli bir bölgeden ayrılmalarına izin vermediğinin öğrenilmesi üzerine, Ankara'daki İspanya Büyükelçisi bugün bakanlığımıza davet olunarak, olaylardan ve polisin tutumundan duyduğumuz üzüntü dile getirilmiştir.''

Öte yandan Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Uğurtan Akıncı da, Galatasaray maçını izlemek üzere Madrid'e giden Türk vatandaşlarının "hareket serbestiliği"nin sınırlandırılmasını İspanyol makamları nezdinde protesto etti

İspanyol yetkililerinin ise, Galatasaray taraftarlarına uygulanan güvenlik önlemlerinin "yüksek risk" taşıyan maçlarda konuk takımın taraftarlarına uygulanan "standart" önlemler olduğunu savundukları belirtildi. (Hürriyetim)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!