İspanya Sarı Avni'yi istiyor

Güncelleme Tarihi:

İspanya Sarı Avniyi istiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

İspanya adli makamları, Altınoluk'ta yakalanarak tutuklanan ‘Sarı Avni’ lakaplı Yaşar Avni Musullulu'nun peşine düştü. Sarı Avni, İnterpol tarafından uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 18 yıldır kırmızı bültenle aranıyordu. Madrid Savcılığı, 'Sarı Avni'nin ülkelerine 580 kilogram eroin soktuğunu ileri sürerek, bir dosya hazırladı. Eyüp Cumhuriyet Savcılığı, İspanya'nın talebi doğrultusunda Avni Musullulu'nun ifadesini aldı.

Madrid Savcılığı'nın hazırladığı dosyada, ‘‘Musullulu'nun başında bulunduğu uyuşturucu çetesi, karayolunu kullanarak İspanya'ya 580 kilogram eroin soktu. Çete içerisinde Osman Yavuz, Hüseyin Korkmaz, Ekrem Kurt, İsmail Kızmaz, Aziz Dehram, Güven Öztürk ve Cesim Binger isimleri tesbit edildi. Bunlardan bazıları cezasını çekip çeşitli tarihlerde İspanya'dan sınırdışı edildi’’ denildi.

Sarı Avni ise ifadesinde, ‘‘Sigara kaçakçılığı yaptım. Ancak uyuşturucu işine bulaşmadım. Suç ortağım olduğu iddia edilen kişileri tanımam. Birlikte hiçbir davada da yargılanmadık. Türkiye'ye 1984 yılında geldim. Bir daha da dışarı çıkmadım. Ancak soruşturmaya konu olan uyuşturucu 1992 yılında ele geçmiş. Bu tarihte Altınoluk'da ikamet ediyordum’’ diyerek suçlamaları reddetti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!