İşletmeciye 14 yıl

Güncelleme Tarihi:

İşletmeciye 14 yıl
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 00:44

Kumburgaz’da fırtınalı havada deniz bisikletiyle açığa sürüklenip yaşamını yitiren 5 gencin davasının karar duruşması Bakırköy 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Haberin Devamı

Gençlere deniz bisikletini kiralayan işletmeci Sinan Önügören 5 kişinin taksirle ölümüne neden olmaktan dolayı 14 yıl hapisle cezalandırıldı. Mahkeme, bilirkişi raporunun olayda sorumluluğu olan kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. Bilirkişi raporu İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi ve mahallin en büyük mülki amirinin ve ilgili kolluk kuvvetini olayda idari yönden sorumlu bulmuştu.

Serdar Demir ve Doğan Demir’in babası Mehmet Can Demir ise şunları söyledi: “Biz her gün ölüp ölüp diriliyoruz. Eğer sanık haber verseydi devletimiz çocukları denizin üstünde yakalardı. Kararı temyiz edeceğiz.”

17 Ağustos 2014 günü kiraladıkları deniz bisikletiyle açılan Şükrü Kahraman (28), Mikayil Çelik (30), Yusuf Büyükizgi (29), Serdar Demir (25) ve Doğan Demir’den (21) bir daha haber alınamamış, işletmeci Önügören ertesi gün polise ihbarda bulunmuştu.

BAKMADAN GEÇME!