Islak kek nasıl yapılır? Pratik ıslak kek tarifi

Güncelleme Tarihi:

Islak kek nasıl yapılır Pratik ıslak kek tarifi
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 02, 2018 11:48

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan ıslak kek, büyük küçük herkesin severek tükettiği kek tariflerinden biri. Islak kekin en ideal hali içinin ıslak ve hafif akışkan kıvamlı, dışının ise dağılacak kadar gevrek olanıdır. Peki, ıslak kek nasıl yapılır? İşte, gerekli malzemeler ve adım adım yapım aşamaları…

Haberin Devamı

Islak kek, en sık yapılan kek tariflerinden biridir. Nefis kakaonun, süt ve şeker ile birleşiminden oluşan ıslak kek sosu, kekin üzerine döküldüğü andan itibaren içine işlemeye başlar ve ağızda dağılacak kıvama gelir. Aniden bastıran tatlı krizlerini usulca sona erdiren ıslak kekin lezzetini dondurma veya çeşitli kuruyemişlerle katlayabilirsiniz.  

• 100 gram tereyağı
• 1 su bardağı şeker
• 2 adet yumurta
• 3/4 su bardağı un
• 1 paket vanilya
• 3 yemek kaşığı kakao

ISLAK KEK NASIL YAPILIR?

Tavada ettiğiniz tereyağını soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri ayrı bir kapta 5 dakika kadar yüksek devirde çırpın.
Un, vanilya ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştırarak yumurta-ÅŸeker karışımına ekleyin ve tüm malzemelerin içe içe geçmesi için karıştırın.Â
Son olarak ılıyan tereyağını ekleyin ve karıştırın.Yuvarlak veya dikdörtgen kalıbı yağladıktan sonra, karışımı içine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.
Kekinizi dondurma veya Hindistan ceviziyle sunuma hazırlayabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!