Güncelleme Tarihi:
Islak kek, en sık yapılan kek tariflerinden biridir. Nefis kakaonun, süt ve ÅŸeker ile birleÅŸiminden oluÅŸan ıslak kek sosu, kekin üzerine döküldüğü andan itibaren içine iÅŸlemeye baÅŸlar ve ağızda dağılacak kıvama gelir. Aniden bastıran tatlı krizlerini usulca sona erdiren ıslak kekin lezzetini dondurma veya çeÅŸitli kuruyemiÅŸlerle katlayabilirsiniz. Â
• 100 gram tereyağı
• 1 su bardağı şeker
• 2 adet yumurta
• 3/4 su bardağı un
• 1 paket vanilya
• 3 yemek kaşığı kakao
ISLAK KEK NASIL YAPILIR?
Tavada ettiğiniz tereyağını soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri ayrı bir kapta 5 dakika kadar yüksek devirde çırpın.
Un, vanilya ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştırarak yumurta-ÅŸeker karışımına ekleyin ve tüm malzemelerin içe içe geçmesi için karıştırın.Â
Son olarak ılıyan tereyağını ekleyin ve karıştırın.Yuvarlak veya dikdörtgen kalıbı yağladıktan sonra, karışımı içine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.
Kekinizi dondurma veya Hindistan ceviziyle sunuma hazırlayabilirsiniz.