İskoçyalı: Savaşçı

Güncelleme Tarihi:

İskoçyalı: Savaşçı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2001 00:00

Haberin Devamı

Efsane şöyle diyor:

Onların gerçek kökenleri bilinmiyor, ama anılardan önce de onlar vardı ve aramızda yaşıyorlardı. Ölümsüzler!

İskoçyalı serisinin son bölümü bu hafta sinemalarda... İskoçyalı: Savaşçı hem İskoçyalı hayranlarına hem de bu seriyi daha önce hiç izlememiş olanlara yönelik olarak çekildi.

YIL 1518'de Connor MacLeod adlı bir İskoçyalı dünyaya geldi ve onunla birlikte, sinema ve televizyon seyircileri ile sadık hayranların hayal gücünü esir alan bir efsane doğdu.

İskoçyalı: Savaşçı (Highlander: Endgame), efsanenin heyecan verici ve beklenmedik son bölümünü sunuyor. Efsanenin bu bölümünde, hayal gücünü kullanan hikaye anlatımının, yaratıcı aksiyonun, baş döndürücü zaman değişimlerinin, ölüm ve ölümsüzlüğün arasındaki İskoçyalı, orijinal köklerine dönüyor.

Herşey 16. yüzyılda Connor MacLeod'un bir kara şövalye tarafından öldürücü bir darbe almasına rağmen ölmemesi üzerine, sonsuzluk içinde tek bir savaşçı kalana kadar birbirleriyle döğüşmesini kurgulayan ‘‘ölümsüzlerden’’ oluşan gizli bir klanın üyesi olduğunu anlamasıyla başlar. Bu döğüşte yeneceği kişilerin ruhlarıyla beslenecek olan bu tek ölümsüz, gezegeni iyi ya da kötü bir şekilde yönetecek büyük bir güç ve zekaya sahip olacaktır.

İskoçyalı: Savaşçı'da bu savaşta kötü niyetli Kell ödülü almaya kararlıdır. Bunun için farklı devirlere hükmetmiş fakat daha önce güçlerini bu acımasız şeytana karşı birleştirmiş, iki güçlü ölümsüz Connor ve Duncon MacLeod'un kafalarını uçurmak zorundadır.

İskoçyalı efsanesi, gotik tarzda savaş hikayeleri yazan Greg Widen'ın hikayesine dayanan senaryonun sinema filmi olarak, 1986 yılında gösterime girmesiyle başladı.

HAFTADA 10 MİLYON SEYİRCİ

Film çarpıcı savaş sahneleri, destansı zaman değişim yapısı ve dünyayı karanlık güçlerin yönetiminden kurtarmak amacıyla vahşi bir sonsuzluk savaşçısı olmaya zorlanan bir adamın öyküsüyle, fantastik aksiyon-gerilim türüne tamamen farklı bir boyut kazandırdı.

İlk İskoçyalı filmi, başka İskoçyalı filmleri, çizgi romanlar ve televizyon dizileri yapılmasına ön ayak olarak, kısa zamanda türünün klasikleri arasına girdi. 1993 yılında başlayan İskoçyalı dizisi, dünya çapında yaklaşık 90 farklı ülkede her hafta 10 milyon seyirci ile 6 sezon boyunca devam etti. Bugün bile İskoçyalı'nın web sayfası günde ortalama 80.000 kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Bu filmi yapma fikri, İskoçyalı hayranlarının istekleri doğrultusunda, yapımcılar Bill Panzer ve Peter Davis'in ilk İskoçyalı filminin ruhunu tekrar ortaya çıkarmaya ve şimdiye kadar olan herşeyi bu son hikayede birleştirmeye karar vermeleri sonucunda doğdu.

Bill Panzer'e göre, ‘‘Bu, İskoçyalı efsanesi ile ilgili bir intikam hikayesi. Filmde nefes kesici bir aksiyon var. Savaşçı olabilecek güç ve zekaya sahip, iki adamın sonunda tek bir kişi kalması gerektiğini bilerek iki kardeş olarak buluşmalarını anlatıyor.’’

Filmin yönetmeni Doug Aarniokoski, bu son filmin içinde iki ayrı mücadele olduğunu söylüyor. Sadık İskoçyalı hayranlarını şiddetli ilgilerini tatmin etmek ve aynı zamanda daha önce orijinal filmi hiç izlememiş olan seyircilere İskoçyalı evrenini açmak. Seyirciyi İskoçyalı'nın bütün katmanlarının olanaksız bir aşk hikayesinden psikolojik dramaya, nefes kesici kılıç dövüşlerinden İskoçya'dan 21. Yüzyıl Amerikası'na kadar uzanan zaman değişimlerine- içine almak Aarniokoski'nin asıl amacı.

Bunun yanında Aarniokoski, İskoçyalı'ya, daha önce hiç görülmemiş yeni unsurlar, yeni silahlar, vahşi kinetik dövüş sanatları da getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!