İskoç kadına icra şoku

Güncelleme Tarihi:

İskoç kadına icra şoku
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2009 21:46

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, İskoçyalı Krayne Mcleod, iki yıl önce satın aldığı ancak bürokratik engeller nedeniyle tapusunu inşaat şirketi sahibi F.Ş. üzerine yapmak zorunda kaldığı villası başına iş attı. F.Ş.'nin borçları nedeniyle villasına haciz gelip, icradan satılınca genç kadın, sokakta kaldı.

İskoçyalı iç mimar 24 yaşındaki Karyne Mcleod, iki yıl önce tatil için geldiği Kuşadası'nda, emlakçı A.K. ile tanıştı. Mcleod, A.K.'nin aracılığıyla bir inşaat şirketinden 75 bin TL'ye kaba inşaatı tamamlanmış bir tripleks villa satın aldı. İddiaya göre, A.K., Mcleod'a kardeşi F.Ş.'nin inşaat şirketi olduğunu belirtip, isterse evin iç dekorasyonunu uygun bir fiyatla yaptırabileceğini söyledi. Bunun üzerine Mcleod evin ince işlerinin yapımı ve dekorasyonunu Kesici'nin kardeşi F.Ş.'nin şirketine verdi. Yabancı uyruklu olduğundan tapu devrinin üzerine yapılabimesi için yetkili makamların izni gerektiğini öğrenen Mcleod, ileride kendi üzerine almak koşuluyla villanın tapusunu da F.Ş. adına tescil ettirdi. Mcleod, 1.5 yıl önce villasına yerleşti.

SİKAYETÇİ OLDU

Ancak, Mcleod, F.Ş.'nin piyasaya olan 200 bin TL borcu nedeniyle İzmir 22'nci İcra Müdürlüğü tarafından haciz konduğunu ve icra yoluyla satıcağını öğrenince, şoke oldu. Evi bugün icradan satılan Mcleod, tahliye edildi. Sokakta kalan Mcleod, A.K. ve F.Ş. tarafından dolandırıldığını ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mcleod, villayı satın almak için ödedeği parayı da faiziyle birlikte geri istediğini de dilekçesinde belirtti. A.K. ve kardeşi F.Ş.'in güvenini kötüye kullandıklarını ileri süren Mcleod, “Bugüne kadar beni hep oyalayıp, villanın tapusunu devretmediler. Hukuksal yönden hakkımı sonuna kadar arayacağım” dedi.

A.Ç: KARDEŞİM ZAMANI GELİNCE DEVREDECEKTİ

Emlakçı A.K. de kardeşinin borçları nedeniyle İşkoçyalı kadının mağdur olduğunu kabul ederek, “Kardeşim iyi niyetle tapuyu üzerine aldı. Zamanı gelince de devredecekti. Ancak, bu arada borç kıskacına girdi. Dolandırıcılık yapmamız gibi bir şey söz konusu değil. Bu huhuksal bir süreç” dedi. A.K., kız kardeşinin ortalıklarda olmadığını, bir süredir kendisinin de ulaşamadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!