İşkence iddiasına basın açıklaması

Güncelleme Tarihi:

İşkence iddiasına basın açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2005 15:16

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyesi bir grup, “polisten kötü muamele gördüğü” ileri sürülen bir kişiyle birlikte basın açıklaması yaptı.

İHD İstanbul Şubesi üyeleri, işkence gördüğü iddia edilen E.S. ile birlikte basın açıklaması yapmak için Feriköy Polis Merkezi'nin bulunduğu sokağa geldi.

Polis tarafından durdurulan grubun polis merkezinin önünde açıklama yapmasına izin verilmedi.

Bunun üzerine polis merkezinin bulunduğu sokakta basın açıklamasını okuyan İHD İstanbul Şubesi Başkanı Eren Keskin, “3 çocuk babası Diyarbakırlı işçi E.S, 15 Ekim 2005 tarihinde derneğimize gelerek Feriköy Polis Karakolu'nda işkenceye maruz kaldığını beyan etti” dedi.

Keskin, E.S'nin “bir mağazanın otoparkında çalıştığı, polislerin olay günü ellerini kelepçeleyip kendisine tekme ve copla vurdukları, daha sonra nezarethaneye atıp küfür ve tehdit ettikleri” yönündeki iddiasını dile getirdi.
Bu kişiye yönelik tehdidin devam ettiğini öne süren Keskin, Avrupa Parlamentosu'na başvuracaklarını kaydetti.

POLİS YETKİLİLERİNİN AÇIKLAMASI

Polis yetkilileri ise E.S'nin “Dolapdere Caddesi'nde değnekçilik yapıldığı” ihbarı üzerine olay yerine giden polislere saldırdığını bildirdiler.

Yetkililer, “bu kişinin 3 polisi hafif şekilde yaraladığını ve kendi kafasını da yoldaki bir arabaya vurarak aracın camını kırdığını” belirterek, ayrıca E.S'nin 11 farklı olaya ilişkin poliste kaydı olduğunu da ifade ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!