Ä°ÅŸkadınının tablo koleksiyonunu çaldılar

Güncelleme Tarihi:

İşkadınının tablo koleksiyonunu çaldılar
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 09, 2001 10:15

İspanya'nın önde gelen inşaat şirketi Fomento de Constucciones y Contratas'ın başkan yardımcısı Esther Koplowitz'in evine giren hırsızlar, işkadının koleksiyonunda bulunan ünlü resamlara ait değerli tabloları çaldılar. Çalınanlar arasında Goya, Pisarro, Sorolla, Brueghel ve Gris'in yapıtları yeralıyor.

Haberin Devamı

İspanya'nın başkenti Madrid'de bir işkadınının evinden, ünlü ressamlar Goya, Pisarro ve Gris'in tablolarıda dahil olmak üzere 20'den fazla sanat eseri çalındı.  

El Pais gazetesi, soyguncuların, ülkenin en zengin kadınlarından biri olan Esther Koplowitz'in, lüks Chamartin semtindeki evinin kapısını çaldıklarını ve kapıyı açan görevliye saldırdıklarını yazdı.  Haberde, soyguncuların, görevliyi bağlayıp, ağzını tıkayarak etkisiz hale getirdikten sonra eserleri götürmeye başladıkları belirtildi.  

Soygun sırasında tatilde olduğu bildirilen Koplowitz de yaptığı açıklamada, çalınan tablolar arasında ünlü İspanyol ressam Francisco de Goya'nın ''The Donkey's Fall'' ve ''The Swing'' adlı tabloları bulunduğunu söyledi.  

Koplowitz, çalınan eserler arasında ayrıca, izlenimci ressam Camille Pisarro, Joaquin Sorolla, Hollandalı Pieter Brueghel'in çalışmalarıyla İspanyol Juan Gris'in ''Sandalyedeki Gitar'' adlı tablosunun da bulunduğunu belirtti.
  
Ä°spanya'nın önde gelen inÅŸaat ÅŸirketi Fomento de Constucciones y Contratas'ın baÅŸkan yardımcısı Koplowitz, eserlerin ortaya çıkarılmasına iliÅŸkin herhangi bir ipucu için ödül koydu.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!