Işık Koşaner Adalet Nöbeti'nde

Güncelleme Tarihi:

Işık Koşaner Adalet Nöbetinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2014 17:25

Balyoz mağdurlarının Anayasa Mahkemesi başvurularının bir an önce sonuçlandırılması için başlayan Adalet Nöbeti'nin, 37.gün ziyaretçisi, 27.Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Işık Koşaner oldu.

Haberin Devamı

Avukat Şule Nazlıoğlu Erol'un başlattığı nöbete gelerek destek veren Koşaner, "Büyük bir hukuksuzluk yaşandı, yaşanıyor. Bu hukuksuzluğun hukuk eliyle sona erdirilmesi gerekiyor. İçerdeki insanlar da aileleri de ızdırap çekiyor. Bu ızdıraba bir an önce son verilmeli" dedi.

Nöbette yaklaşık 2.5 saat kalan Koşaner'e, Lice'de Türk bayrağının indirilmesi olayı hatırlatılarak, "Siz görevde olsaydınız ne yapardınız" sorusu yöneltildi. Koşaner, "Çok üzücü bir hadise. Şu anda arkadaşlar zaten gerekeni yapıyorlardır" demekle yetindi.

Işık Koşaner, Genelkurmay Başkanlığı görevinden, bir yılı dolmadan 2011 yılında ayrılmıştı. Koşaner'le birlikte Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay da emekliliklerini istemişlerdi.

Haberin Devamı

Işık Koşaner Adalet Nöbetinde
SİLAH ARKADAŞLARININ PEŞİNEN CEZALANDIRILDIKLARINA DİKKAT ÇEKEREK VEDA ETTİ

Koşaner, yayınladığı veda mesajında tutuklu askerlerin durumuna dikkat çekerek şöyle demişti:

"Şu anda 173‘ü muvazzaf, 77‘si emekli olmak üzere 250 general-amiral, subay, astsubay ve uzman jandarma çavuş, hürriyetlerinden yoksun olarak tutuklu bulunmaktadır. Tutuklamaların evrensel hukuk kaidelerine, hakka, adalete ve vicdani değerlere uygun olarak yapıldığını kabul etmek, bir çok hukukçunun da ifade ettiği gibi, mümkün değildir.

Bu durum, bir çok defa yetkili makamlara iletilmesine, anlatılmasına ve takip edilmesine rağmen soruna yasal çerçevede bir çözüm bulunması mümkün olmamıştır. Haklarında henüz hiç bir kesin yargı kararı olmamasına rağmen tutuklu bulunan 14 general-amiral ile 58 albay, hürriyetlerinin tehdit edilmesinin yanı sıra mevcut yasalarımız gereğince bu yıl yapılacak Yüksek Askeri Şura‘da değerlendirmeye girme hakkını kaybetmiş ve peşinen cezalandırılmıştır. Soruşturma ve uzun süreli tutuklamaların bir amacının da TSK‘nın sürekli gündemde tutularak kamuoyunda bir suç teşkilatı olduğu izleniminin yaratılmaya çalışıldığı, bunu fırsat bilen yanlı medyanın da her türlü yalan haber, iftira ve suçlamalarla yüce ulusumuzu kendi silahlı kuvvetlerine karşı tavır almaya teşvik ettiği dikkatlerden kaçmamaktadır. Bu durumun önlenememesi ve yetkili makamlar nezdinde yapılan girişimlerin dikkate alınmaması Genelkurmay Başkanı olarak personelimin hak ve hukukunu koruma sorumluluğumu yerine getirmeme engel olduğundan, işgal ettiğim bu yüce makamda göreve devam etme imkanını ortadan kaldırmıştır. Şartlar ne olursa olsun TSK‘nın kahraman mensuplarının kutsal görevlerinde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üstün disiplin, cesaret ve fedakarlıkla başarıya ulaşacaklarına olan kesin inancımı bir kez daha güvenle ifade ederken, TSK‘nın tüm mensuplarına sağlık ve esenlikler dilerim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!