İşçi olmak için erkenden kuyruğa girdiler

Güncelleme Tarihi:

İşçi olmak için erkenden kuyruğa girdiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2010 12:41

EDİRNE Belediyesi’nin 84 kişilik daimi işçi kadrosuna girebilmek için 400 kişi başvuruda bulundu. İş için başvuranlar sabah erkenden Türkiye İş Kurumu Edirne Şubesi önünde kuyruğa girerek sıranın kendisine gelmesini bekledi.

Belediyenin beden işçisi, şoför ve makine operatörlüğü için açtığı daimi işçi kadrosuna girebilmek için Türkiye İş Kurumu Edirne Şubesi önünde sabah erken saatlerde çok sayıda vatandaş beklemeye başladı. Başvuranlar arasında 1992 yılında Kuzey Irak'taki askeri operasyonda ayağından yaralanarak gazi olduğunu belirten Nail Akyol da dikkat çekti Bu işe çok ihtiyacı olduğunu belirten Akyol, “Okula giden 2 çocuğum var. Bu işe ihtiyacım var. TOKİ’den ev aldım, taksitlerini ödeyemiyorum. Ben devletim için, vatanım için zor şartlarda görev yaptım” dedi.

ÖNCE KURA, SONRA MÜLAKAT

Edirne Belediyesinin 84 kişilik daimi işçi talebi bulunduğunu belirten Türkiye İş Kurumu Edirne Müdür Yardımcısı Şengül Çildam şunları söyledi:
“Daimi işçi taleplerinden 36’sını beden işçisi oluşturmaktadır. Diğerleri şoför ve iş makinesi operatörleri talebidir. Daimi işçi taleplerinde asgari ilkokul mezuniyeti istenmektedir, diğer kadrolara lise mezunları da başvurabiliyor. Hepsi kura usulü ile noter huzurunda belirlenecek. Kurada şanslı adaylar ayrıca belediyede mülakata tabi tutulacak. 400’e yakın başvuru var. Bu sayının hafta sonuna kadar 500’ün üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz.”

17 DE İTFAİYECİ ALINACAK

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü de 17 itfaiye eri alacağını duyurdu. KPSS sonucuna göre başvuruda bulunan 3’ü kadın toplam 54 kişi, yükselik korkuları için 15 metre yüksekliğindeki merdivene çıktı ve tahta üzerinde yürüyerek dengesini gösterdi. Bu yapılanlar da görevliler tarafından zamanlamaya göre kayıt altına alındı. Ay içinde yapılacak olan sözlü mülakatın ardından 17 kişi devlet memuru olarak işe başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!