İş kadınları Diyarbakır’da buluştu

Güncelleme Tarihi:

İş kadınları Diyarbakır’da buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2007 17:02

İŞ KADINLARI, Diyarbakır'da düzenlenen ‘Anadolu’daki İş Kadınlarının İş Dünyasındaki Yerİ’ konulu panelde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Diyarbakır İş Kadınları Derneği'nce, Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda düzenlenen panele, Türkiye’deki 25 ilden iş kadınları katıldı. Panelden önce konuşan Diyarbakır İş Kadınları Derneği Başkanı Nilüfer Baran, kalkınmada insan odaklı bir vizyonun geliştirilmesi gerektiğini belirterek, “Bölgemiz yatırım için çok avantajlı durumda. Dinamik bir nüfusa sahibiz, potansiyelimiz var. Ve halen kullanmadığımız yeraltı ve yerüstü zenginliğimiz bulunuyor. Ayrıca bölgemiz Ortadoğu’ya açılan bir kapı” dedi.

MECLİSTEKİ KADIN VEKİL SAYISI ARTACAK

Türkiye İş Kadınları Derneği Başkanı Nilüfer Bulut ise, kadın hareketinin Anadolu’da başladığını, ancak bireysel hak ve özgürlükleri savunarak ülkenin geleceğinde söz sahibi olamadıklarını belirterek, şunları söyledi:
“İnanıyorum ki mecliste kadın sayısı artacak, istikrar yakalanacak, ülkemiz ekonomik anlamda tekrar sıçrama yapacak. Artık Anadolulu kadınlar, erkeklere ‘artık yeter durun’ diyor. Çünkü dünyayı size teslim ettik fakat iyi yönetemediniz. Biz çocuklarımızı, evimizi, yuvamızı nasıl kolluyorsak bugün itibareyle ülkemizi koruyacağız, kollayacağız. Atatürkün bize gösterdiği yolda ülkemizi muasır medeniyete taşıyacağız. Onun için bugün burada olmaktan mutluluk duyuyorum. gelecek açısıdan çok umutluyum. Doğusuyla batısıyla, erkeği kadınıyla bütünleşmiş bir millet olarak ülkemiz için hep birlikte çalışacağız. Artık dünyayı ekonomi yönetiyor. Bütün ülkeler ekonomiden alacakları payla gelişiyorlar. Türkiye’de bu pastadan pay almaya başladı.”

Haberin Devamı

BELKİ ERKEKLER KENDİLERİNE KOTA KOYAR

Diyarbakır Valisi Efkan Ala ise, kadınların haklı olarak birçok sorunu dile getirirken erkek egemenliğinin bulunduğundan yakındıklarını, birçok pozisyonu elde etmekte zorlandığını belirterek, şöyle konuştu:
“Ama erkek olarak biliyorum ki elde ettiklerimizin birçoğunu kadınlarımız üretiyor. Ama yapılanların çoğunu kadınlarımız yapıyor. O zaman soruyu şöyle soralım. Birşey olmak mı daha önemli ya da birşey yapmak mı? Eğer birşey yapmak önemli diyorsanız, sizler çok daha fazlasını yapıyorsunuz. Ben de ne kendime ne de size haksızlık yapmak istemiyorum, Ancak kadınlara yasalarla, özel bir takım kotalar konulmasının pratik bir değerinin olduğunu biliyorum. Fakat kişisel düşüncem bunun çok doğru olmadığı yönündedir. Çünkü kadınlarımıza fırsat eşitliği sağlandığında, belki erkekler kendilerine kota koymak zorunda kalacaklardır. Bazı yerleri vermek için. Kota önerme yerine fırsat eşitliği istemeyi ve önermeyi tavsiye ediyorum. Bu toplantı zaten kadın çalışanı düşük olan dünyada, ondan da düşük olan ülkemizde, ondan da düşük olan bölgemizde Diyarbakır’da yapılıyor. İş talep eden kadınlar değil, işveren kadınlar yapıyor. Bu çok önemlidir. İş kurabilme istihdam yaratabilme iş arayan kadınların çok olduğu bir ortamda bu toplantı yapılıyor. Bunun çok özel bir anlamı vardır. Kamuda çalışan bürokrat olarak sizden öğreneceğim çok şey olacaktır.”

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından, Nurcan Baysal, ‘Bölge iş kadınının iş dünyasındaki yeri’, Birten Gökyay ‘Aile şirketlerinde kadın ağırlığı’, Bahar Korçan ‘Kadın ve markalaşma’, Devrim Erol ‘Kadın istihdamında sivil toplum kuruluşları istihdamı’, Serpil Yılmaz ‘İş kadını ve basın’ konularında görüşlerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!