Irk, din, mezhep ayırmayacağız

Güncelleme Tarihi:

Irk, din, mezhep ayırmayacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2011 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hazırlık çalışmaları başlatılan “Yeni CHP Tüzüğü”yle ilgili ayrıntılar arasında CHP’nin kurumsal kimliğine getirilen yeni yorum da yer alıyor.

CHP’nin kurumsal kimliğine “Yurttaşlarının demokratik katılım haklarına saygılı, farklı kültürlerin buluştuğu ülkemizde, ırk, dil, din, mezhep, cins vb. ayrımı yapmaksızın herkesi kucaklayan, hak ve yükümlülüklerle donatılmış bireyi, özgür bir yurttaş olarak siyasi hayatın özüne yerleştirmeyi amaçlayan..” bölümü ekleniyor.
Ülke milletin
Yeni tüzükte CHP de şöyle tanımlanıyor: “...Özgür insan için çoğulcu ve özgürlükçü gerçek demokrasiyi hedefleyen, toplumsal barış ve adaletin, devletin, hukuk düzeni marifetiyle herkese eşit ve adil yaklaşması yoluyla sağlanabileceğinin bilincinde olan, çağdaş toplumlarda ülkenin gerçek sahibi olan milletin, kendi ihtiyacı için oluşturduğu devleti, kişilerin özgürlüklerini ve mutluluklarını sağlamaya yönelik bir hizmet aracı olarak kabul eden...”
Başarısız gidecek
Yeni tüzük taslağında, “Kayıtlı üye sayısının iki katı oy almamış il, ilçe ve belde yönetimlerinin görevden alınması” düzenlemesi de yer alıyor. CHP tüzük taslağında ayrıca genel merkeze milletvekili aday belirleme sürecinde tanınan kontenjan hakkı yüzde 10’la sınırlandırılıyor.
Çarşaf öncelikli
Kurultay’da PM ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimlerinde önceliğin çarşaf listede olması benimsendi. Ancak, kongre üyelerinin onda birinin önerisi ve kongreye katılan üyelerin salt çoğunluğuyla yapılacak oylama sonucunda blok liste usulüyle seçimlerin yapılmasına olanak tanındı. CHP’ye üye olmak kolaylaştırıldı. Bu kapsamda aday üyelik sistemi kaldırılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!