İranlı doktor uyuşturucu satarken yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İranlı doktor uyuşturucu satarken yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2009 17:23

ÜLKESİNDEN getirdiği, kokaine eş değerde olan ICE isimli uyuşturucuyu Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde satmaya çalışan İranlı doktor 28 yaşındaki M.S. müşteri gibi davranan polislerle pazarlık yaparken suçüstü yakalandı.

Alınan istihbaratı değerlendiren Bodrum polisi, ilçeye iki hafta önce geldiği ve uyuşturucu sattığı belirlenen İranlı doktor M.S. ile bağlantı kurdu. İran’dan getirdiği ve kokaine eş değerde olan ICE adlı uyuşturucunun 10 gramı için, müşteri gibi davranan polislerle 2 bin dolara anlaşan M.S. buluşma yeri olarak belirlenen Barlar Sokağı’nda suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan İranlı M.S.’nin üzerinde çok miktarda ICE’nin yanı sıra, bu maddenin içiminde kullanılan cam çubuk, 1 sahte pasaport, 1 sahte kimlik, uyuşturucu ticaretinden kazanıldığı öne sürülen 3 bin 200 dolar ele geçirildi. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen M.S.’nin ifadesinde, İngiltere’de tıp eğitimi görürken uyuşturucu kullanmaya alıştığını, para kazanmak için de bu maddeyi sattığını söylediği belirtildi.

ICE NEDIR?

ICE, ‘kristal’, ‘crack’ ya da ‘metamfetamin’ olarak da bilinir. Bazı kaynaklarda, ‘tüttürülebilen metamfetamin’ olarak geçer. Etkisi metamfetaminden farksızdır. Türkiye’de kullanımı yok denilecek kadar azdır. Renksiz, kokusuz, mat bir buz kütlesine benzeyen madde, az dozda kullanıldığında uyanıklık, enerji yoğunluğu, çoşku ya da kaygı, korku, sinirlilik, hassaslık gibi etkilere yol açar. Aşırı dozda kullanıldığında ise halüsinasyonlar, paranoya, aşırı şiddet eğilimi, hareketlerde organizasyonsuzluk, korku ve antisosyal davranışlara neden olur. Kullanıldıktan sonra etkisi 8- 24 saat arası sürer. Fiziksel olarak kan basıncında, kalp atışlarında artış, hızlı soluk alıp verme, böbrek yetmezliği ve kalp krizi gibi etkiler yaratabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!