İran'dan Türkiye'ye büyük tehdit

Güncelleme Tarihi:

İrandan Türkiyeye büyük tehdit
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2011 00:00

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, dün 10 bin Besiç milisine, bir tehdit durumunda ilk hedeflerinin “Türkiye’deki füze radarı” olacağını söyledi. İran haber ajansı Mehr’in Türkçe servisi bu açıklamayı manşete taşıdı.

NATO’nun Füze Kalkanı sisteminin bir parçası olarak Malatya Kürecik’teki NATO üssüne kurulacak olan radar üssüne İran’dan ilk kez açık bir tehdit geldi. İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, ABD veya İsrail’in İran’ın nükleer tesislerini vurması halinde “ilk hedeflerinin Türkiye’deki radar üssü olacağını” söyledi. İRAN dini lideri Ali Hamaney’in emriyle kurulan İslami İdeolojiyi Yayma Örgütü’ne ait Mehr Haber Ajansının Türkçe internet sayfasında yer alan habere göre Hacızade, bu ifadeleri dün Hürremabad’da 10 bin kişilik gönüllü gücün (Besiç) topluluğuna hitap ederken söyledi.

“İran’a yönelik hiçbir tehdit karşılıksız kalmayacak” diyen Hacızade, tehdide tehditle karşılık vereceklerini, ülkeyi savunmak için tüm imkanların kullanılacağını, her türlü saldırıya anında ve sert bir karşılık vereceklerini söyledi. Tuğgeneral Hacızade, “Düşmanlar, şimdi de bir aldatma ile Türkiye’ye füze kalkanı yerleştiriyorlar. Biz eminiz ki ABD bu işi siyonist İsrail rejimi için yapıyor. Ancak onlar dünya halklarını, özellikle de Türkiye halkını kandırmak için NATO’nun bu işi yaptığını söylüyorlar” dedi.

Türk Milleti’nin uyanık bir millet olduğunu ve İranlıların Türk halkının bu komploları engelleyeceğinden emin olduğunu belirten Hacızade, füze radarlarının menzilinin 1000 km civarında olduğuna dikkat çekerek, ABD’nin bir sonraki halkada İran’ın güneyindeki Körfez ülkelerinde de bir radar konuşlandırma peşinde olduğunu öne sürdü. Hacızade, “Biz hazırız. Saldırıya uğramamız halinde ilk olarak Türkiye’deki füze kalkanını hedef alacağız, sonra diğer hedefleri vuracağız” dedi. İranlı komutan, “Türkiye’nin Müslüman halkının, tehdit edici koşullar altında bu sistemleri derhal paramparça edeceğinden eminiz” diye ekledi.Hacızade, aksi halde “Başkomutanın (Dini Lider Ali Hamaney) yüce emirleri doğrultusunda tehditlere tehditle yanıt vereceğiz” diye uyardı. Hacızade’nin konuşması daha sonra İran yarı resmi ISNA ve SNN ajanslarına da Farsça olarak yansıdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!