İran'da PKK dehşeti: 20 ölü

Güncelleme Tarihi:

İranda PKK dehşeti: 20 ölü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

İran'da Kürt nüfusun yaşadığı bölgelerde, bölücübaşı Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesini protesto etmek amacıyla yapılan gösterilerde, 10'dan fazla Türk kamyonu ateşe verildi. Eylemlerde çok sayıda İran plakalı araç da yakılarak kullanılmaz hale geldi. Polisin müdahalesi sonucu bölgedeki eylemlerde ölenlerin sayısının 20'yi aştığına dair haberler gelirken, ölen ve yaralananlar arasında Türk vatandaşı bulunmadığı bildirildi.

KONSOLOSLUK BOŞALTILDI

PKK'yı destekleyen eylemler, dün öğle saatlerinden itibaren hızını kesmeye başladı. Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Türkiye'nin Urumiye Başkonsolosluğu geçici bir süre için boşaltıldı. Başkonsolos Oğuz Ateş, beraberindeki 8 kişilik personelle Tebriz Başkonsolosluğu'na geçti. Tebriz Başkonsolosu Hasan Aşan, Urumiye Başkonsolosu Oğuz Ateş ve personelin sağsalim Tebriz'e ulaştıklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

İRAN'A GEÇİŞ YOK

Bu arada, Türkiye ile İran arasındaki Esendere Sınır Kapısı'nın durumunda bir değişiklik olmadığı kaydedildi. Esendere'de İran'dan Türkiye'ye girişlerin serbest olduğu ancak, Türkiye'den İran'a geçiş izni verilmediği belirtildi. İran'da Kürt nüfusun yoğun olduğu Mahabat bölgesindeki huzursuzluk tamamen sona erene kadar Esendere Sınır Kapısı ile Urumiye Başkonsolosluğu'nun kapalı tutulacağı öğrenildi.

Türkiye'nin Urumiye Başkonsolosluğu'nda herhangi bir hasar olmadığı bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!