İran'da oğul Rafsancani de tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

İranda oğul Rafsancani de tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2012 16:08

İran’ın eski cumhurbaşkanlarından Ekber Haşimi Rafsancani’nin kızından sonra oğlu da tutuklandı.

Haberin Devamı

Sürgünde yaşadığı İngiltere'de geçirdiği üç yılın ardından dün gece İran'a dönen Mehdi Rafsancani, Dubai'den Tahran havaalanına inişinden hemen sonra savcılar tarafından sorguya çekildi.

İran resmi haber ajansı IRNA, 2009'daki tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra halkı sokak gösterilerine teşvik etmekle suçlanan oğul Rafsancani'nin saatlerce süren sorgunun ardından tutuklanarak Tahran'daki Evin Cezaevi'ne götürüldüğünü bildirdi. İran, 2010 yılında Mehdi Rafsancani hakkında tutuklama emri çıkarmıştı.

KIZ KARDEŞİNİN YANINA GİTTİ

/images/100/0x0/55ea66fef018fbb8f87d93c6

İran'da Cumartesi günü de Haşimi Rafsancani’nin kızı Faize Rafsancani tutuklanarak Evin Cezaevi'ne konulmuştu. Faize Rafsancani, muhalif bir internet sitesine verdiği mülakattaki sözleri nedeniyle yargılanmıştı.

Haberin Devamı

Röportajında İran’daki insan hakları ihlâlleri ve yanlış ekonomi politikalarından söz eden Faize Rafsancani, Ocak ayında “devlet karşıtı propaganda yapmak” suçundan altı aylık hapis cezasına çarptırılmıştı.

İran'da son dönemde siyasi gücünü tekrar kazanmaya başladığı gözlenen baba Rafsancani, Mahmud Ahmedinejad’ın cumhurbaşkanlığı görevine gelmesinden sonra sert muhalefetiyle dikkati çekmişti. 2009’daki “Yeşil Devrim” girişiminde de rol alan Rafsancani ve çevresi bu nedenle siyasi baskı altında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!