Irak'ta Şiiler Kerbela'ya akın ediyor

Güncelleme Tarihi:

Irakta Şiiler Kerbelaya akın ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2007 14:57

Iraklı Şiiler, kendilerine yönelik saldırılara rağmen, Hz. Hüseyin'in öldürülmesinin kırkıncı gününün yıl dönümü olan Erbain törenlerine katılmak için Kerbela'ya akın ediyor.

Haberin Devamı

Kerbela Emniyet Müdürü Tümgeneral Muhammed Ebu El Vahid, kentte bugün 1,5 milyon dolayında Şiinin toplandığını belirtti.

Kerbela Valisi Akil El Hazali de kent ve çevresinde 10 bin polis ve askerin konuşlandırıldığını, kentin girişlerine kontrol noktaları oluşturulduğunu ve kent merkezinde araç trafiğinin yasaklandığını söyledi.

Irak'ta dün Şiilere yönelik saldırılarda 140'dan fazla kişi ölmüştü.

Bu arada, Amerikan askerlerinin Irak'ın çeşitli kesimlerinde düzenledikleri operasyonlarda 24 zanlının gözaltına alındığı belirtildi.

Amerikan ordusunun yazılı açıklamasında, Irak'taki El Kaide yöneticilerine yakın olduğu sanılan 9 zanlının Bağdat'ın batısındaki Kermah'da, bomba yapım uzmanı 5 kişinin Rutba'da gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Bağdat'ın güneyinde Iraklı ve Amerikalı askerleri hedef alan saldırıyla suçlanan 8, Samarra'daysa silah kaçakçılığı yapan 2 kişinin yakalandığı belirtildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!