Irak'ta şiddeti protesto eden doktorlar hastane kapısına kilit vurdu

Güncelleme Tarihi:

Irakta şiddeti protesto eden doktorlar hastane kapısına kilit vurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2006 20:43

Irak'ta, güvenlik güçlerinin hastane personeline yönelik şiddetini protesto eden doktorlar, Bağdat'taki en işlek hastanelerden birinin kapısına kilit vurdu.

Doktorlar, hükümetin, polisin şiddetinden kendilerini korumaması doktorların ülkeden göçüyle karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundular.

Yarmuk Hastanesi'ndeki bir güvenlik yetkilisi, bir personelin güvenlik güçlerince dövülmesinin ardından doktorlar ve hemşirelerin hastaneyi terkettiklerini ve hastane kapılarını kapandığını söyledi.

Op.Dr. Ali Abdülvahid de, şiddetin işlerini yapmalarını olanaksız kıldığını söyledi. Bir saldırıda yaralananları tedavi ederken bir hastane personelinin dövüldüğünü gördüğünü belirten Abdülvahid, ”Polise olayı sorduğumda, (Hükümet biziz ve istediğimizi yaparız) yanıtını aldım” dedi.

Yarmuk'taki güvenlik görevlisi, “İçişleri Bakanlığı güçleri etikten habersiz. Yaralılarını getiriyorlar. Eğer hemen müdahalede bulunulmazsa doktorları ve hemşireleri dövüyorlar” dedi.

Doktorlar, Şiiler'in egemen olduğu polis teşkilatının sık sık hastaneleri basarak personeli dövmelerinden yakındılar.
Irak Doktorlar Sendikası Başkanı Nadhum Abdülhamid, güvenlik güçlerinin dizginlenmesi için Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'ye defalarca başvurduklarını ve kendisine, önlem alınmazsa Irak'ta çalışacak doktor bulamayacaklarını ilettiklerini söyledi.

Ancak şikayetlerinin gözardı edildiğini belirten Abdülhamid, “Bu vahşet yüzünden tüm doktorlar ülkeyi terketmek zorunda kalacaklar” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!