Irak'ta sakakta silah yasağı

Güncelleme Tarihi:

Irakta sakakta silah yasağı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2006 21:54

Irak Başbakanı İbrahim Caferi, sokakta izinsiz silah taşınmasını ve silahlı gösteri düzenlenmesini yasakladı.

Caferi, televizyonda yaptığı konuşmada, “Vatandaşların ve mal mülklerinin korunması için, özel izin almaksızın ev ve dükkanların dışında silahlı olarak dolaşmak yasaktır” dedi.

Bugün için Bağdat ile üç bölgede sokağa çıkma yasağı ilan eden Caferi, halkın güvenlik güçlerine güvenini güçlendirmek için alınan bu önlemlerin Bağdat ve diğer yerlerdeki “sıcak noktalarda” arttırılacağını belirtti.

Basın organlarına ve dini liderlere birlik yönünde hareket etmeleri çağrısı yapan Caferi, şüphelilerin yargılanmasının hızlandırılacağını ve terörizmle ilgili yasanın yeniden etkinleştirildiğini kaydetti.

Savunma Bakanlığında Bağdat bölgesi sorumlusu olan Mubdir el Duleymi de açıklamasında, “Tüm Iraklılar, düzenin silahlı gruplarca değil, güvenlik güçleri tarafından sağlanacağını bilmelidir” dedi.

El Duleymi, silahlı kişilerin sokaklardan çekilmesi için farklı siyasi yetkililerle temasların yapıldığını belirterek, vatandaşlara, güvenlik yetkilileriyle işbirliği yapmalarını ve sokağa çıkma yasağına uymalarını söyledi.

Bu arada, Irak devlet televizyonu, Bağdat ile üç bölgedeki sokağa çıkma yasağının yarın da süreceğini bildirdi.
Samarra'daki Şii Türbesi'ne önceki gün düzenlenen bombalı saldırıdan sonra ülke genelinde çıkan olaylarda 130'dan fazla kişi ölmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!