Irak’a elektrik ihracatı ’fueloil’ yüzünden durdu

Güncelleme Tarihi:

Irak’a elektrik ihracatı ’fueloil’ yüzünden durdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2008 00:00

KARTET Toptan Elektrik Ticaret A.Ş Direktörü Nuray Atacık, şirketin, Irak tarafından sağlanan fueloil’in temininde, Baiji rafineri bölgesinde yaşanan olaylar nedeniyle aksama meydana gelmesi yüzünden, Irak’a elektrik ihracatını, söz konusu durumun telafisine kadar durdurmak zorunda kaldığını bildirdi.

Atacık, 2003 yılından bu yana Irak Elektrik Bakanlığı ile yapılan sözleşme çerçevesinde Irak’a elektrik ihraç etmekte olan KARTET’in, elektrik üretimindeki hammaddesi olan ve Irak tarafından aynı sözleşme kapsamında sağlanan fueloil’in temininde, Baiji rafineri bölgesinde yaşanan olaylar nedeniyle aksama meydana geldiğinden Irak’a elektrik ihracatını söz konusu durumun telafisine kadar durdurmak zorunda kaldığını belirtti.

KAÇINILMAZ KESİNTİ: Özellikle insani yardım çerçevesinde hastane, su pompası ve güvenlik aydınlatması için elektrik teminine devam edilmesi için gösterilen gayrete rağmen yakıt tedarikinde yaşanan güçlük sonucunda elektrik kesintisinin kaçınılmaz olduğunu bildiren Atacık, 2 Ocak 2008 saat 11.00’de, Irak’a Türkiye’den tedarik edilen elektriğin tamamen durduğunu bildirdi. Atacık, şunları kaydetti:

DEVAM EDECEĞİZ: "Grubumuzun Silopi santralinde üretilen ve Irak’a ihraç edilen elektriğin tedariki, teknik olarak Irak Cumhuriyeti Devleti’nden temin edilen fueloil’e dayanmaktadır. Irak Cumhuriyeti Devleti’nin, başta söz konusu yakıtın temini olmak üzere sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmesini müteakip santral, normal üretimine devam edecek ve Irak Elektrik Bakanlığı ile yapılan anlaşma gereğince de Irak’a elektrik ihracatı, kaldığı yerden sürdürülecektir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!