Ä°pragaz'dan Konya açıklaması

Güncelleme Tarihi:

İpragazdan Konya açıklaması
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 07, 2008 15:05

İpragaz, Konya'da çöken ve 18 kişinin ölümüne neden olan yurt binasıyla ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama:

Haberin Devamı

'01 AÄŸustos Cuma günüÂKonya ili,ÂHadim ilçesi, Balcılar Beldesi’nde meydana gelen veÂbir binanın çökmesi sonucu 18 genç kızımızınÂvefatıyla sonuçlanan, hepimizi derin üzüntülere boÄŸan elim kazaylaÂilgiliÂresmi soruÅŸturma ve inceleme sürmektedir.

 

Kurumumuz yargının bağımsız ve yönlendirmesiz işleyebilmesi sürecine saygısı nedeniyle, herhangi bir spekülasyona yol açmamak adına, bugüne kadar bu elim kaza ile ilgili yorum yapmaktan ve beyanda bulunmaktan imtina etmiştir.

 

Öncelikle belirtmek isteriz ki; kazanın meydana geldiÄŸi binaya, ÅŸirketimizce 2006 yılında, günün tüm kanun, yönetmelik ve standardlarının öngördüğü teknik ve yasal gereklere uygun olarak dökmegaz tesisatı kurulmuÅŸ,Âeksiksiz çalışır halde teslim edilmiÅŸ ve günümüze kadar da sorunsuz olarak LPG sevkiyatı yapılmıştır.Â

 

Haberin Devamı

Periyodik olarak tüm teknik kontrolleri tarafımızdan yaptırılan sistemin, en son kontrolü 2 Temmuz 2008 tarihinde gerçekleştirilmiş ve kazaya sebebiyet verebilecek herhangi bir aksaklığa rastlanmamıştır.

 

Kurumumuz yasaların öngördüğü şekilde adli sürecin tamamlanmasını itidal ve sabırla beklemektedir. Ancak bu süreçte, bilgi ve yetkileri bulunmayan bazı kaynaklar bu elim kazayı polemik konusu haline getirmeye çalışmaktadırlar. Bu davranış sahiplerini yasal çerçeveye uygun davranmaya ve adli sürece saygıya davet ediyoruz. Hukuki ve teknik dayanağı olmayan ithamlar konusunda yasal haklarımızdan taviz vermeyeceğimizi bildiriyoruz.

 

Kaza sonrasından bugüne kadar yapılan ve halen devam eden inceleme ve soruÅŸturmalar sonuçlanıncaya kadar itidalli ve sabırlı olmak gerektiÄŸine inanıyor, sonsuz üzüntülerimizle bu kazada yitirdiÄŸimizÂçocuklarımıza Allah’dan rahmet, yakınlarına sabır ve baÅŸsaÄŸlığı dileklerimizi yineliyoruz.'

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!