Inverter klima nedir?

Güncelleme Tarihi:

Inverter klima nedir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Inverter klima nedir?

Klasik modellerden farklı olarak, ınverter klima enerjiyi daha verimli kullanma olanağı sağlıyor. Elektrik frekansının değiştirilmesi ile kopresör devri ayarlanıp, ısıtma/soğutma ihtiyacına göre kompresör devir değişimiyle kapasite kontrolü düzgün yapılabiliyor. ECO Inverter, ınverter fonksiyonu sayesinde yüksek verimle çalışıyor. Verimliliği daha da yüksletmek için geliştirilmiş konderser ve kompresör performansı, mikro bilgisayar kontrolü ve diğer yenilikler kullanılıyor. Daha hızlı ve çok seçenekli operasyon özelliklerine sahip olmasının yanı sıra klasik modellere göre enerji tüketimi üçte iki oranında düşüyor.

HIZLI SOĞUTMA VE ISITMA

Bu sistemin bir özelliği de klimanın ilk devreye girdiği sırada kompresörün en yüksek verimde çalışarak, kısa zamanda soğutma/ısıtma sağlaması. Böylece klasik modellerden yüzde 50 daha kısa sürede ısıtma/soğutma derecesine ulaşılabilir. Sıcak yaz günlerinde veya soğuk kış sabahları için ideal bir çözüm olarak sunulabilir.

Mekan arzu edilen sıcaklık seviyesine ulaştıktan sonra, ısıtma/soğutma sabitleme ayarı da yapılabiliyor. Böylece ısının ya da soğukluğun istenmeyen şekildi inip çıkması engelleniyor. Elektriğin daha verimli kullanılması da sağlanıyor. Ayrıca mekandaki insan sayısı değişse dahi ısı sabitleme ayarı sayesinde sürekli konfor elde edilebiliyor. ECO Inverter en soğuk kış günlerinde bile istenilen konforu sunabilme özelliğine sahip.

TEMİZ HAVA İÇİN

Klimadaki hava temizleme ve koku alma filtresi havada bulunan 0.01 mikrona kadar olan partikülleri temizler ve karbon filtresi ile de mahaldeki kötü kokuları yok eder. Fan klima çalıştırıldıktan bir süre sonra devreye giriyor ve istenmeyen kokuların kaynağı olan hava giderilmiş oluyor. Klimalarda fan önemli. Çünkü bu sayede klima çalıştırıldıktan bir süre sonra fan devreye girerek istenmeyen kokular önleneyebiliyor. Bu klimalarda üçlü filtre sistemi ortamda bulunan büyük partikülleri tutar, elektrostatik hava filtresi mikroskobik partikülleri tutar ve karbon filtre kötü kokulara sebep olan partikülleri yok eder. Ön panel temizliği pratik yöntemlerle yapılır. Kolay çıkarılma ve yıkanma özelliklerine sahip bu klimalar yüksek performansla çalışır, ancak daha az enerji tüketir.

Panasonic bayi ağı genişliyor

PANOSONİC klimaları Türkiye distribütörü Panatek A.Ş. de yurt çapına yayılmış ve tümü TSE belgeli geniş bayi ve servis ağı ve yedek parça stoğu ile Türkiye'nin her yerinde satış ve satış sonrası hizmet veriyor. Şu anda 87 yetkili bayi ve 48 yetkili servisiyle hizmet veren Panosonic Inverter klima satıcısı Panatek firması önümüzdeki yıllarda servis ve bayi teşkilatını genişletmeyi amaçlıyor. Sadece Panasonic klimalarının satıldığı ve satış sonrası hizmetlerin de yapıldığı bu noktalara geçtiğimiz günlerde bir yenisi daha eklendi. İstanbul'un Dolapdere semtinde yer alan satış noktasınını açılışına, Matsushita Electrik İstanbul Ofisi Başkanı Mr. Kawakita ve Panatek A.Ş. kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Taner Bilgin de katıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!