İntihar dediler cinayet çıktı

Güncelleme Tarihi:

İntihar dediler cinayet çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2010 00:00

11 yıl önce Adana’da anaokulu öğretmeni Şeref Göksen Tel’in intihar ettiği iddia edilmişti. Bu olayla ilgili hâkim karşısına çıkan ve beraat eden şüpheli iki kişi yeniden yargılandı. Bu kez karar cinayetti.

ADANA’nın İmamoğlu İlçesi’nde, 28 Eylül 1999’da başına sıkılan tek kurşunla öldürülen anaokulu öğretmeni Şeref Göksen Tel’in (21) cinayet sanığı Alper Ege’ye (38) verilen 24 yıl hapis cezası Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi’nce onandı. Ege’ye yardım ettiği öne sürülen arkadaşı eski bankacı Bedi Levent Yakar’ın (36) beraat kararı ise bozuldu.

‘Kasten adam öldürmek’ suçundan bir süre tutuklu yargılanıp, tahliye edilen Ege ile arkadaşı Yakar, kız arkadaşları Şeref Göksen Tel’in aşırı derecede alkol aldıktan sonra, “Ben 83 yaşındayım, çok çirkinim” dediğini ve daha sonra Alper Ege’nin belindeki tabancayı aldığını iddia etmişti. Sanıkların iddiasına göre, kendisine engel olmamaları için havaya iki el ateş eden Tel, daha sonra silahı başına dayayıp tetiği çekmişti. Bu ifade üzerine iki sanık da beraat etmişti.

Beraat kararı bozuldu

Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi beraat kararını 5 Haziran 2001’de onadı. Ancak, Şeref Göksen Tel’in Güllü Tel’in (60) itirazı üzerine karar bozuldu. Üçüncü duruşmada Ege 24 yıl hapis cezasına çarptırılırken, Yakar beraat etti. Yargıtay, cinayet sanığı Ege’nin cezasını onarken, Yakar’ın beraat kararını bozup ‘cinayete yardım’ suçundan yeniden yargılanmasını istedi. Yakar ise önümüzdeki günlerde Kozan’da hakim karşısına çıkacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!