Interpol’ün aradığı azılı soyguncu Ankara’da yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Interpol’ün aradığı azılı soyguncu Ankara’da yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2007 00:00

İsveç’te seri soygunlarla büyük miktarda para çaldığı belirtilen ve Interpol’ün arananlar listesinde bulunan Irak asıllı Delshat El Dalavi (34), Ankara’da yakalandı.

Stockholm’de, 2005 ve 2006 arasında 20’ye yakın banka aracını soyarak büyük miktarda parayla kayıplara karışan grubun lideri El Dalavi aralık ayında Irak’a kaçtı. Interpol tarafından kırmızı bültenle tüm dünyada aranan El Dalavi’nin, 2007 başında Kuzey Irak’tan Türkiye’ye girdiğine dair ihbar alındı.

OPERASYONLA YAKALANDI

Çankaya’da bir evde gizlendiği belirlenen Dalavi dün sabah saatlerinde yapılan operasyonla yakalandı. Polisi karşısında gören Dalavi, kaçmaya çalışırken gözaltına alındı. İsveç vatandaşı olan Dalavi’nin 5 aydır Türkiye’de kimlerle irtibatta olduğu ve PKK ilişkisi de araştırılıyor. İsveç polisinin İnterpol raporunda, "seri soyguncu" olarak tanımlanan Dalavi’nin özellikle Stockholm’de soyulan bazı banka araçlarında parmak izlerine rastlandığı bildirildi. Soygunları gerçekleştirdikleri dönemde, İsveç gündemini sarsan grubun lideri olan El Dalavi’nin İsveç hükümetine teslim edilmesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!