İnternetin babası son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

İnternetin babası son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 23:37

Türkiye'nin internetle tanışmasında önemli katkıları olan Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mustafa Akgül (69) son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören Akgül için dün Bilkent Doğramacızade Ali Paşa Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Akgül, ailesinin yanı sıra çok sevdiği öğrencileri ve meslektaşlarının katıldığı cenaze töreni sonrasında Karşıyaka Mezarlığına defnedildi.

Linux Kullanıcıları Derneği ve İnternet Teknolojileri Derneği kurucularından olan Mustafa Akgül, 1970 ODTÜ İnşaat Mühendisliği, 1974 ODTÜ Matematik/Yöneylem mezunuydu. Akgül, ilk basılı Türkçe internet kitaplarından olan ‘İnternet: Bilgiye Erişimin Yeni Araç ve Olanakları’nın yazarıydı. Akgül, Türkiye’de internetin 24’üncü yılının kutlaması için kaleme aldığı yazıda internetin önemini şu cümlelerle anlatmıştı:

İNTERNET DEVRİMSEL BİR GELİŞİMDİR
“Biz, toplum olarak sosyal medyada kavga ederken pek fark etmiyoruz, ama internet, sektörleri yeniden yapılandıran, meslekleri değiştiren, kamu yönetimi, demokrasi, hizmet ve ticareti yeniden tanımlayan devrimsel bir gelişmedir. Birbirlerini hiç görmeyen insanlar, insanlığın ortak mülkiyeti için ürünler geliştirmekte; özgür yazılım, açık erişim, açık ders malzemeleri, açık bilim, açık tıp, açık biyoloji gibi projeleri hayata geçirmektedirler. Bu bağlamda internet, Sanayi devriminden daha önemli bir gelişmedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!