İnternet Üst Kurulu toplandı

Güncelleme Tarihi:

İnternet Üst Kurulu toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2001 00:00


Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki İnternet Üst Kurulu, polisin internet cafelerin denetimindeki tutumu nedeniyle İçişleri Bakanlığı'na, iletişim hizmetlerinden yüzde 25 olarak alınmaya başlanan KDV oranının düşürülmesi için de Maliye Bakanlığı'na başvurma kararı aldı.

Üst Kurul, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tahir Dengiz'in başkanlığında toplandı.

Toplantıda, bu yıl İnternet Haftası'nın Nisan ayının ikinci haftasında kutlanması, bunun için gerekli hazırlıklara başlanması karara bağlandı. Toplantıda, Üst Kurul'un işlevini artırmaya yönelik olarak yeniden yapılandırılması konusunda da kurul üyelerinden ilerleyen günlerde değerlendirme alınması benimsendi.

İNTERNET CAFELERİN DENETİMİ

Üst kurul, bugünkü toplantısında Didem Uçar isimli bir internet cafe işletmecisinden karşılaşılan sorunları dinledi. Uçar, internet cafelerde yaş sınırlamasına karşı olduklarını, bu tür işletmelerde çocukların porno sitelerine girişlerini engellemek üzere filtre programlarının kullanılması gerektiğini söyledi.

İnternet cafelere polis tarafından yapılan denetimlerin bir baskıngibi gerçekleştirildiği, denetimlerde çocuklara kötü davranıldığını, işletme sahiplerine karşı da olumsuz tutumlara girildiğini anlatan Uçar, bu tür işletmelerden başta çocukların ödevlerini yapabilmelerinde yararlandıklarını kaydetti. Uçar, polisin denetimlerini sürdürmesini ancak kötü davranışlarına karşı önlem alınması istediklerini ifade etti.

Kurul üyelerinin de benzer görüşler belirtmesi üzerine Üst Kurul, polisin internet kullanımının yaygınlaşmasını engellemeden bu tür işletmeleri denetlemesini sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı'na başvurarak, ilgili yöneticilerin bilgilendirilmesini kararlaştırdı.

Toplantıda iletişim hizmetlerinden yüzde 25 olarak alınmaya başlanan KDV oranı da ele alındı. ''internet vergisi'' olarak adlandırılan bu uygulama ile telefon hizmetlerine paralel olarak internete erişim ücretlerinin de yükseltildiği, uygulamanın internetinyaygınlaşmasına engel teşkil ettiği kararına varıldı. Üst Kurul, bu konuda bir komisyon kurularak, internet erişiminde verginin düşük tutulması için Maliye Bakanlığı ile görüşülmesini kararlaştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!