Son dakika Instagram'a erişim engeli geldi! Instagram çöktü mü? Instagram'a erişim sağlanamıyor...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2024 07:36

Fotoğraf ve video paylaşma uygulaması Instagram'a Türkiye'de erişim engeli getirildi. 2 Ağustos Cuma sabahı yaşanan bu gelişme sonrası milyonlarca kullanıcı platforma girmede sorun yaşadı. Yaşanan bu problemin ardından 'Instagram çöktü mü, neden açılmıyor?' gibi sorular araştırılmaya başlandı. Instagram'a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişim engeli getirildi. BTK'dan yapılan açıklamada, 'Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı.' denildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram erişim engeli kararıyla ilgili, "Uyarılarımıza rağmen dikkate almadıkları katalog suçları dediğimiz çerçevemiz var. Uyardık ancak gerekli karşılığı alamadığımız için erişim engeli getirdik." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Instagram'a BTK tarafından erişim engeli getirildi. Popüler sosyal medya platformu Instagram'a bu sabah giriş yapamayan kullanıcılar '2 Ağustos Instagram çöktü mü?' sorusuna yanıt aradı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre Instagram'a bu sabah erişim engeli getirildi. Konuyla ilgili bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcılar da erişim engelinin sebebini merak ediyor.

INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ GELDİ

Karar sonrası Türkiye'den Instagram'a erişim sağlanamıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde erişim engelinin süresine ilişkin bilgi yer almıyor.

Son dakika Instagrama erişim engeli geldi Instagram çöktü mü Instagrama erişim sağlanamıyor...

Haberin Devamı

BTK'DAN INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ AÇIKLAMASI

BTK'dan yapılan açıklamada, 'Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı.' denildi.

"KATALOG SUÇ KAPSAMINDA UYARDIK, KARŞILIK BULMADI"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Instagram erişim engeliyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

Uyarılarımıza rağmen dikkate almadıkları katalog suçları dediğimiz çerçevemiz var. Uyardık ancak gerekli karşılığı alamadığımız için erişim engeli getirdik. Gereklilikleri yerine getirdiklerinde biz de yasağı kaldırmış olacağız.

Biz hukuk ülkesiyiz. Mutlaka bunu takip ediyoruz. Birçok söylediğimizi yerine getirdiklerini söyleyebilirim ama bazen olmadığı oluyor. Gerekli müdahaleleri yapmak zorunda kalıyoruz.

Net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli, eksiklikler belli. Eksiklikler giderildiğinde engeli kaldırmış olacağız. Burası kanunları olan bir ülke, herkesin buna uymasını istiyoruz net olarak.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI YARDIMCISI SAYAN'DAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcısı Ömer Fatih Sayan sosyal medya platformu X üzerinden bir mesaj paylaştı. Sayan mesajında "Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

İşte Sayan'ın mesajı...

Haberin Devamı

Batılı ülkeler söz konusu olduğunda, sosyal medya platformlarının Katalog Suçlar başta olmak üzere birçok konuda hızlıca tedbir aldıklarını görüyoruz.

Biz de baştan beri aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ediyoruz.

Bu platformlar, kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasının Türkiye'de de geçerli olmasını istiyoruz.

Sağlayıcıların uyguladığı bu çifte standart, tüm dünya için ortak bir sorun.

Şöyle bir hatırlayalım; gelin ülkemizde temsilcilikler açın, insanımızın hak ihlallerinin önüne geçelim dedik. Gelmek istemediler.

Kendilerine bildirilen suçlara karşı gereken adımları yerine getirmediler.

Birlikte daha temiz bir internet inşa edelim, milletimiz muhatap bulsun dedik, bir takım sanal ofislerle göstermelik işler yaptılar.

Haberin Devamı

Yaptığımız kanun değişiklikleri ile tüm bu arkadan dolanmaların önüne geçtik.

Görüyoruz ki aynı anlayışı hala sürdürmeye çalışıyorlar.

"Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam" diyorlar.

Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz.

Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!