İnsanlık trajedisi zirvede

Güncelleme Tarihi:

İnsanlık trajedisi zirvede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 23:47

Mülteci krizinde insanlık dışı görüntüler bitmiyor.

Haberin Devamı

Bir yandan 20 Mart Geri Kabul Anlaşması’nda AB ve Türkiye ilişkilerindeki iniş çıkışlara göre adeta borsaya dönen mültecilerin Ege Denizi’ni geçişleri sürerken, bir yandan da Yunan adalarına sıkışan 16 bin mülteci ve göçmen çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Önceki gün ise ilginç bir gelişme yaşandı. 8 Aralık’ı 9 Aralık’a bağlayan gecenin sabahında 03.00 ile 06.00 arası, 3 saatte Midilli’ye 4 botla 200,
Kalymnos’a 117 ve Sakız’a 66 olmak üzere toplam 383 mülteci geçti. Bu; 20 Mart Geri Kabul Anlaşması sonrası bir gecedeki en yüksek yasa dışı göç rakamı olarak kayıtlara girdi. Botlardan inenlerin çoğunluğu Pakistan ve Afrika ülkelerindendi. Mültecilerden bazıları Yunan yetkililere Türkiye’de bir kamptan kaçtıklarını ifade etti. Bu kaçak göçmenlerin büyük bölümünün, 19 Kasım’da Kumkapı Geri Gönderme Merkezi’nden kaçan 131 yabancı olabileceği değerlendiriliyor. 3 hafta önce meydana gelen olayda, yangın sonrası oluşan kargaşadan faydalanan resmi tespitlere göre 91, gayri resmi olarak ise 131 yabancının firar etmiş ve bulunamamıştı. 

YUNANİSTAN BAŞEDEMEZ DURUMDA
Yunanistan anlaşma sonrası adalara geçen ancak iade edilmemek için sığınma talebinde bulunan mültecilerle baş edemez durumda. Kamplar sürekli yangınlarla gündemde. Kimi zaman adalarda uzun süredir tutulmalarına tepki gösteren mülteciler yangın çıkarırken geçen haftalarda Sakız’da bir grup yerli, Souda Kampı’na molotof ve taşlı saldırıda bulundu. 

İnsanlık trajedisi zirvede


BAKMADAN GEÇME!