‘İnsan sevdiğine böyle mi yapar?’

Güncelleme Tarihi:

‘İnsan sevdiğine böyle mi yapar’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2006 18:06

İZMİR'in Urla İlçesi'nde cep telefonunda başka bir erkeğe gönderilmiş mesaj bulduğu liseli sevgilisi 16 yaşındaki Funda İşsiz'i 37 yerinden bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla yakalanıp tutuklanan üniversite öğrencisi C.E., ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek’ suçundan ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı.

C.E., avukatıyla görüşmediği gerekçesiyle ifade vermedi. Öldürülen genç kızın babası Nazım İşsiz, polisteki ifadesinde kızını sevdiğini söyleyen sanığa dönüp “İnsan sevdiğine böyle mi yapar” diye isyan etti.

Olay, geçen 27 Kasım'da Urla İskele Mahallesi, Siba Otel yakınlarında meydana gelmişti. Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektronik bölümünü kazanan 20 yaşındaki C.E., Urla Lisesi 10 Spor sınıfına devam eden 16 yaşındaki kız arkadaşı Funda İşsiz'le okul çıkışı buluştuktan sonra dolaşmaya gitti. Yaklaşık bir yıldır birlikte olan iki sevgili, bir süredir kullanılmayan Siba Otel bahçesine oturdu. Gelecekte evlilik hayalleri kuran C.E., sevgilisi Funda İşsiz'in cep telefonuyla oynadığı sırada girdiği mesajlar bölümünde başka bir erkeğe yazılmış mesaj bulunca çılgına döndü.

Kendisini başka bir erkekle aldatmakla suçladığı liseli sevgilisin tartaklamaya başlayan C.E., daha sonra kendisini sevdiğini söylemesine aldırış etmediği Funda İşsiz'i boş olan kafeterya içerisinde sürükleyip 37 yerinden bıçakladı. Ardından kanlar içinde can çekişen genç kızın boğazını da keserek öldürdü. Genç kızın cansız bedeni üzerine kapanarak bir süre baygınlık geçiren öfkeli aşık, sevgilisini derin dondurucuya sakladıktan sonra eve gidip yaşananları ailesine anlatınca korkunç olay ortaya çıktı.

TESTERE FİLMİ GİBİ CİNAYETİ İŞLEDİM

İşlemlerin ardından adliyeye sevkedilen C.E., yaşananları soğukkanlılıkla anlattı. C.E., polisteki ifadesinde, “Önce birlikte alkol aldık. Aşktan evlenmekten bahsederken, tesadüfen cep telefonundaki başka erkeğe yazılı ‘Bütün bedenimle senin olmaya hazırım’ mesajı buldum. Bunun ne olduğunu sorduğum sırada birden gözüm karardı, önce tartaklayıp, ardından da bıçakladım. Daha sonra cesedi saklayıp eve gittim. Bana olan bakışlarını unutamadığım için olayı ablama anlattım. Aşkımın kurbanı oldum. Cinayeti daha önce seyrettiğim testere filmindeki gibi işledim” dedi.

İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek’ suçundan ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanan C.E., ilk kez hakim önüne çıktı. C.E., avukatı Veysel Güntaş ile henüz görüşmediği için ifade vermeyeceğini, daha sonraki duruşmada ifade vereceğini söyledi. Mahkeme heyeti bu talebi kabul etti. Hakim kızları öldürülen baba Nazım İşsiz'in şikayetçi olup olmadığını sordu. Acılı Baba Nazım İşsiz, şikayetçi olduğunu kendilerinin de avukat istediklerini belirtti. Nazım İşsiz, gözyaşları içinde verdiği ifadesinde sanığa sitem etti. İşsiz, şunları söyledi,

“Kızım bu olaydan 15 gün önce, sanıktan ayrıldığı için bileklerini kesip, hapla intihara teşebbüs etti. Kızımla sanık okuldan arkadaşlar. Bana sanığı sevdiğini söyledi. Ben de kendisine ‘Senin okulun var. Okulun bittikten sonra düşün’ dedim. Bu şerefsiz kızımı 37 yerinden bıçaklayıp öldürüp, buzdolabına koymuş. Seven insan sevdiğine böyle mi yapar?”

Kızının sanıkla arkadaşlık ettiğinden haberi olduğunu söyleyen anne Huriye İşsiz de, “Telefonda kendisine kızımın yaşının küçük olduğunu belirttim. Bana ‘Biz birbirimizi seviyoruz’ diye cevap verdi. Kendisine ‘Kızıma bir şey olursa, karşısında beni göreceğini söyledim. C,E., anneler gününde bana çiçek getirdi. Keşke getirmez olsaydı. Sürekli ayrılıyorlardı. Barışmak için kızımı telefonla arayıp ağlıyordu. Bunu koz olarak kullanıp tekrar barışıyordu. Dengesiz davranışları vardı. Kızım psikolojik tedavi gördü. Sanığı maddi ve manevi yıkmak istiyorum. O bir kişiyi değil, dört kişiyi öldürdü. Evde hepimiz ölü gibiyiz. Kızımın hayali gözlerimin önünden hiç gitmiyor. En ağır cezanın verilmesini istiyorum” dedi. Duruşmayı 16 Ekim'e ertelendi.

HEPİNİZİ YOKEDECEĞİM

Jandarmalar tarafından duruşma salonundan çıkartılan sanık C.E.'ye, İşsiz'in annesi Huriye İşsiz, saldırıp yumrukla vurmak istedi. Polis ve jandarma buna izin vermedi. Sanık C.E. anne ve babaya dönüp, “Sizi, hepinizi yok edeceğim. Bu dünyada size yer yok” diye tehdit etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!