İnsan kaçakçılarına operasyon... 'Şok evlerinde' kalmışlar

Güncelleme Tarihi:

İnsan kaçakçılarına operasyon... Şok evlerinde kalmışlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 09:39

Suriyeli ve Pakistanlı göçmenleri Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a geçirmeye çalışan yedi çete üyesi Jandarma tarafından kıskıvrak yakaladı. Göçmenlerden kişi başı bin 500 dolar alan çete üyelerine toplam 500 bin lira idari para cezası kesildi. Çete üyelerinden birinin 17 yaşında olması dikkat çekti.

Haberin Devamı

İnsan kaçakçılarına operasyon... Şok evlerinde kalmışlar
Yasadışı yollardan Türkiye’ye giriş yapan göçmenlerin Edirne’de bulunan Meriç nehri üzerinden Yunanistan’a geçiş yapacağı ihbarı alan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, göçmenleri taşıyan minibüsleri fiziki takibe aldı. 

‘Şok evlerinde’ kalmışlar

Farklı zamanlarda dört minibüsü Çatalca’da durduran Jandarma ekipleri, 14 kişilik minibüslerden birinde balık istifi gibi üst üste yolculuk yapan 28’i Pakistan uyruklu kaçak göçmen ile üç organizatörü yakalarken, diğerinde 27’si Pakistan uyruklu kaçak göçmen ile bir organizatörü yakaladı. İran üzerinden Türkiye’ye geldiği değerlendirilen göçmenlerin, yaklaşık bir aydır Fatih’te bulunan ‘şok evlerinde’ kaldıkları tespit edildi.

Haberin Devamı

17 yaşında insan kaçakçılığı yapıyor

Operasyonları genişleten Jandarma ekipleri, minibüslerde yakalanan insan kaçakçısı çete üyeleri ile irtibatlı diğer organizatörleri de gözaltına aldı. Yakalanan şüpheliler Pakistan uyruklu A.M.’nin henüz 17 yaşında olması dikkat çekti.

İnsan kaçakçılarına operasyon... Şok evlerinde kalmışlar
Jandarma ekipleri 17 yaşındaki çete üyesi ile birlikte ikisi amca-yeğen olan altı Türk’ü yakaladı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. İnsan kaçakçılığı yapan yedi çete üyesine toplamda 500 bin lira idari para cezası kesildi.

Aç ve susuz bulundular

Öte yandan Jandarma ekipleri deniz yoluyla Yunanistan’a kaçmak isteyen, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 34 Suriye uyruklu kaçak göçmeni Silivri’de yakaladı. Kaçakları organize eden ve dört ayrı suçtan aranan bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından aç ve susuz halde yakalanan göçmenlere yardım eli uzatılarak yemek ikramı yapıldı. Yasal işlemleri tamamlanan göçmenler, Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Haberin Devamı

İnsan kaçakçılarına operasyon... Şok evlerinde kalmışlar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!