İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü kuruldu

Güncelleme Tarihi:

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2011 18:47

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsünün kurulmasına yönelik hukuki aşamaların tamamlandığı bildirildi.

Üniversiten yapılan yazılı açıklamada, enstitünün kurulmasına yönelik olarak Bakanlar Kurulu kararının 22 Ekim 2011 tarih ve 28092 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi.

Sadece Türkiye'de değil, dünyada alanında tek olan İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü ile Malatya'nın, tüm dünyada karaciğer nakli ile anılan bir referans merkezi olacağı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Dünyada bu alanda kurulan enstitülere baktığımızda Paris ve Londra'da iki ayrı karaciğer hastalıkları enstitüsü mevcuttur. ABD'de ise sayıları 3-5 arasında olan organ nakli enstitüleri bulunmaktadır. Sadece karaciğer nakli ile ilgili olarak ilk Enstitü Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur. İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü, bilimsel çalışmalara öncülük etmek, karaciğer nakli ile ilgili birçok branşta eğitim vermek, dünyada yüksek standartta en fazla karaciğer nakli yapan merkez olmak, tüm dünyadan hasta kabul etmek, tek ümitleri karaciğer nakli olan hastalara başarılı, kaliteli ve oldukça kolay hizmet sunmayı amaçlamaktadır. Enstitünün kurulmasına yönelik hukuki aşamalar tamamlanmıştır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!