İngiltere'yi ayağa kaldıran görüntüler

Güncelleme Tarihi:

İngiltereyi ayağa kaldıran görüntüler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2011 13:21

İngiltere’nin devlet radyo ve televizyon kurumu BBC’de yayımlanan bir programda, bugüne kadar televizyonlarda eşi benzeri görülmemiş bir olay yaşandı. İnsan vücudunu konu alan belgeselde, akciğer kanseri olan 84 yaşındaki bir adamın öldüğü anlar saniye saniye yayınlandı.

Haberin Devamı

“Inside the Human Body” adlı programda bir kanser hastasının ölümüne ait görüntülerin yayınlanması, İngiltere’de büyük tepkiye neden oldu. Dün akşam yayınlanan programın en son bölümünde, tüm adı açıklanmayan Gerald’ın hasta yatağında hayatını kaybettiği anlar gösterildi.

 

Gerald, Ocak ayındaki ölümüne kadar geçen iki aylık süre zarfında, belgesel programının konusu oldu. Gerald’a 2009 yılında akciğer ve karaciğer kanseri teşhisi konmuştu. Yaşlı adamın hayatını kaybettiği anların BBC1 kanalında yayınlanması, eleştirmenleri ayağa kaldırdı. 

 

ÖLÜM ANI CANLI YAYINLANDI / Foto Galeri 

Haberin Devamı

 

‘REYTİNG İÇİN YAPTILAR’

Birçok eleştirmen, BBC’yi reyting toplamak için böyle bir program yapmakla suçlarken, bir insan hakları örgütünün başkanı Dr. Peter Saunders, “Hayatın bazı anları ve şahsi ve özeldir. Her ne kadar birey görüntülerinin yayınlanmasına izin vermiş olsa da özel hayatın gizli tutulması gerekir” dedi.

 

BBC’den yapılan açıklamada ise program savunuldu ve “Ölüm, insan tecrübesinin önemli bir parçası. Gerald’ın ölümünü göstermek, insan vücuduna ölümün ardından ne olduğunu anlamak adına önemli” ifadesi kullanıldı. Programın yapımcısı Michael Mosley ise “BBC bu tür konulardan kaçınmıyor. Bu konuları hassas ve uygun bir şekilde sunuyoruz” dedi.

 

Gerald, ölmeden önce, “Ölmek istemiyorum ama nihayetinde bir mucize olmazsa kısa bir süre sonra öleceğim… Korkmuyorum. Ölümün sadece makasla kaset bandını kesmeye benzediğini düşünüyorum” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!