İngiliz modelin telekulak zaferi

Güncelleme Tarihi:

İngiliz modelin telekulak zaferi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2011 00:00

İngiltere’nin pazar günleri yayınlanan yüksek tirajlı bulvar gazetesi “News of the World”ü bünyesinde barındıran ünlü medya patronu Rupert Murdoch’a ait News International, telekulak skandalı nedeniyle mağdurlardan ‘samimi bir özür’ dilediğini ve tazminat fonu oluşturacağını açıkladı.

Haberin Devamı

‘Tazminat ödemeye razıyız’

Açıklamada, bu kararın, News of the World’le ilgili iç soruşturmanın sonucunda alındığı kaydedildi. Böylece beş yıldan bu yana süren skandalda ilk kez News International sorumluluğunu üstlenmiş oldu. Şirketin aralarında aktris ve model Sienna Miller, eski Kültür Bakanı Tessa Jowell, tasarımcı Kelly Hoppen ve spor yorumcusu Andy Gray’in de yer aldığı çok sayıda isme tazminat ödemesi bekleniyor. Gazeteden yapılan açıklamalarda gazeteye dava açan bazı mağdurlara ulaşılıp sorumluluğun üstlenildiği ve özür dilendiği belirtildi.

3 bin numara çıktı

Ünlülerin ve siyasetçilerin cep telefonlarının sesli mesaj kutularına girdikleri ve bu mesajları dinledikleri ortaya çıkan gazetenin muhabiri Neville Thurlbeck ve eski editörü Ian Edmondson, salı günü gözaltına alındıktan sonra eylül ayına kadar kefaletle serbest bırakılmışlardı. Telekulak olayında binlerce kişinin dinlenmiş olabileceğini iddia ediliyor. İlk soruşturmada 3 bin telefon numarasına ulaşıldığı belirtiliyor.

Özel hayatı kalmamıştı

Haberin Devamı

SIENNA Miller, bu yılın başında yaptığı şikayet başvurusunda kendisiyle birlikte yakın çevresinin de dinlendiğini, eski sevgilisi Jude Law ile görüşmelerinin sonucunda ilişkileri, çocuk yapma, seyahate çıkma planlarıyla ilgili 11 haberin söz konusu gazetede yayınlandığını öne sürmüştü. Gazetenin ayrıca bazı muhabirlerinin Kraliyet ailesinin yakınlarının da aralarında bulunduğu birçok kişinin telefonlarını dinlediği ortaya çıkmıştı. İngiltere Başbakanı David Cameron’ın eski iletişim danışmanı Andy Coulson da bu skandal nedeniyle istifa etmişti.

MURDOCH News Şirketi’nin yan kolu olan News International’ın İngiltere’de The Sun, News of the World ile The Times ve The Sunday Times gazeteleri bulunuyor. Avustralya asıllı medya patronu, ABD’de Fox Televizyonu, New York Post ve Wall Street Journal gazetelerinin sahibi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!