İngiliz doktorun iddiası: Esad tetikçileri hamileleri vurdu

Güncelleme Tarihi:

İngiliz doktorun iddiası: Esad tetikçileri hamileleri vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2013 02:12

Suriye’de bir hastanede 5 hafta boyunca gönüllü çalışan İngiliz cerrah David Nott, Esad’ın keskin nişancılarının hamile kadınları hedef tahtası gibi kullandığını iddia etti.

Haberin Devamı

İngiliz Times gazetesine konuşan David Nott, “Suriye’de bazı günler tüm yaralılar karın bölgelerinden, bazı günler ise boyunlarından vurulmuş oluyordu. Bazı günler herkes göğsünün solundan vuruluyor, ancak boynundan yaralanan olmuyordu” dedi. Nott bir keresinde tek bir gün içinde altı hamile kadının kurşun yaralarını tedavi ettiğini, bir başka günde ise karınlarındaki bebekler tek kurşunla öldürülmüş iki hamile kadını operasyona aldığını söyledi. İki kadını da kurtardıklarını, ancak bebeklerin öldüğünü belirten Nott şöyle devam etti:

CEHENNEMDEN ÖTE

“Sabah ilk gelen hastanın aldığı kurşun yarasını inceler, gün boyunca ne tip yaralarla ilgilenmek zorunda kalacağımızı görürdük. Bu bir oyundu. Keskin nişancıların belli sayıda ‘hedefi’ doğru şekilde vurduğunda sigara paketleri kazandığını duyardık. Çinli ve Azerbaycanlı olduklarına dair dedikodular da vardı, ama doğrulama imkanı bulamadık.”
İngiliz doktor “Bir keresinde bir fetüsün beyninden vurulmuş olduğunu gördüm. Normalde siviller çapraz ateşte kalıp vurulurlar. Ancak Suriye’de eğlence için hedef alınıyorlar. Orası cehennemden öte bir cehennem” dedi.

Haberin Devamı

Blair’in doktoru

Son 20 yıldır Kongo’dan Libya’ya onlarca savaş bölgesinde gönüllü olarak çalıştığını, bu tür manzaralar görmediğini belirten Nott’un hastaları arasında eski İngiltere başbakanı Tony Blair de var. Her yıl en az bir ayını savaş bölgelerinde geçiren Nott, 2008 yılında Kongo’da bir çocuğun yaralanan kolunu, telefon mesajları ile aldığı direktiflerle keserek dünya çapında ün kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!