İnfineon çalışanlarından yargı mücadelesine devam

Güncelleme Tarihi:

İnfineon çalışanlarından yargı mücadelesine devam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2007 15:01

Haberin Devamı

SENDİKANIN işverenle yaptığı antlaşmayı kabul etmeyen 60 kadar İnfineon çalışanı, avukatları ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. "Para değil, iş istiyoruz" sloganıyla yola çıkan işçiler, şirketin kapatılma kararından sonra kurulan İşe Devam ettirme Kurumu tarafından kendilerine süreli olarak iş verilmesini istedi. İşçileri temsil eden avukatlar ise, kendilerine en küçük gelişme konusunda bile verilmesini istedi. Avukatlar, istendiği takdirde en geç 15 Şubat tarihine kadar kapatılma kararından sonra devreye giren sosyal plana dahil olunabileceğini vurguladı.

Yoğun ilgi gören mahkeme öncesi son toplantıda Mart sonunda kapatılmasına karar verilen İnfineon şirketinin başka isimler altında üretime devam ettiği vurgulandı. Chip üretimi yapan İnfineon'un kapatılma kararına rağmen yeni makineler aldığına işaret edilerek, üretimin devam edeceği, dışarıdan getirilen yabancı ödünç işçilerin çalıştırıldığı dile getirildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 800 çalışanın etkilendiği İnfineon'un Münih'teki yerleşkesini kapatıp başka bölgelere gitme kararına uzun süre grevlerle direnen IG Metal Sendikası, sonunda tazminat talebiyle antlaşmaya varmıştı. Ancak tazminatı kabul etmeyen 60 çalışan mahkemeye başvurmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!