Güncelleme Tarihi:
Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, TSE'li İnegöl köftesinin yapılışını ders olarak görmeye başladı. Genelde kısa yoldan meslek sahibi olmak isteyenlerin gittiği 2 yıllık okulda, ülke genelinde tanınan ve ağızlarda değişik bir tat bırakan İnegöl köftesi sık sık yapılıyor. Gıda ve Hijyen Uzmanı Dr. Ramazan Albay, öğrencilere köftenin sırrını, ‘‘Genç dana eti kıymasının içine yüzde 20 oranında kuzu kıyması karıştırmak gerekiyor. Ayrıca bir günlük dinlendirilmiş kıymaya suyu sıkılmış soğan katılırsa daha güzel olur’’ diye açıklıyor. Köfte, sınavda öğrenciler tarafından uygulamalı olarak yapılıyor.