İnce'nin sözlerini AK Partililer de alkışladı

Güncelleme Tarihi:

İncenin sözlerini AK Partililer de alkışladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2013 17:06

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti milletvekillerine yönelik, "Meclis'e türbanla gelme mücadelesi veriyorsun ama milletin vergilerinin nasıl harcandığının kontrolünün mücadelesini vermiyorsun. Sayıştay raporlarının bu Meclis'e gelmesi için ağzınızı açmadınız" dedi. İnce'nin konuşmasındaki bazı ifadeleri AK PArtililer de alkışladı.

Haberin Devamı


TBMM Genel Kurulu'nda, Başkanvekili Meral Akşener, verilen aranın ardından, kıyafet konusunda yeni bir uygulamanın söz konusu olduğunu, talep üzerine bu konuda her gruptan bir milletvekiline söz vereceğini söyledi.


CHP grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Muharrem İnce, konuşmasına, "Öncelikle, 'türban yüzde 1,5'in sorunudur' diyen Sayın Mehmet Ali Şahin'e, 'sadece üniversite öğrencilerini düşünüyoruz' ve 'kız çocuklarımı türban yüzünden Türkiye'de okutamadım' diyerek erkek çocuklarını Amerika'da okutan Sayın Başbakan'a, 'bir Hristiyan haç takarsa, bir Musevi takke takarsa, bir Müslüman başörtüsü takarsa tarafsız davranamayabilir' diyen Sayın Bülent Arınç'a saygılarımı sunuyorum" diyerek başladı.


Gelinen noktanın özgürlük, kıyafet, demokrasi tartışması olmadığını savunan İnce, bu tartışmanın "bir zalimin yeni bir mağduriyet yaratma tartışması" olduğunu ileri sürdü.


Haberin Devamı


Muharrem İnce, şöyle devam etti:


"(Benim başörtülü bacıma Beşiktaş Meydanı'nda saldırdılar) deyip, kameralardan bu görüntüleri bilemeyenlerin tartışmasıdır bunlar. 'Camide içki içtiler. Cuma günü görüntüleri açıklayacağım' diyerek, aradan 20 cuma geçmesine rağmen bu görüntüleri açıklayamayanların tarışmasıdır bu. Camileri Hazine'ye satarak belediyelerin borcunu ödeyenler siz değil misiniz?


Şimdi de 'örtünmek dinin emridir' diyor Başbakan. Peki sadece dinin bir tane mi emri var? Yetimin hakkını yememek, ihalelere fesat karıştırmamak, milletin içine nifak sokmamak, milleti ayrıştırmamak, açları doyurmak, onlara iş bulmak dinin emri değil mi? Ölülerimizin arkasında kötü konuşmamak dinin emri değil mi? Siz dinin emrini yerine getiriyorsunuz. Peki miras konusunda da bu emri yerine getirecek misiniz? Kız çocuklarına mirastan bir pay, erkek çocuklarına iki pay verecek misiniz?


Bir sayın milletvekili 'resetlendiğini' söylüyor. İslam anlayışını bu kadar dejenere eden ve hiç bilmeyen bir açıklamadır bu. Kişi Allah karşısında resetlendiğine karar veremez. Ancak tövbe eder, af diler. Siz Allah karşısında resetlendiğinize karar veremezsiniz ama Tayyip Erdoğan karşısında resetlenmiş olabilirsiniz.

Haberin Devamı


İçinizden bir arkadaşımız, bir kere olsun bu kürsüye gelip de konuşmadı. Milletin sorunlarını anlatmadı. Meclis'e türbanla gelme mücadelesi veriyorsun ama milletin vergilerinin nasıl harcandığının kontrolünün mücadelesini vermiyorsun. Sayıştay raporlarının bu Meclis'e gelmesi için ağzınızı açmadınız.


Asrın yolsuzluğunda Almanya'ya giremeyenler Çankaya Köşkü'ne girdi bu konuda tek kelime laf etmediniz. Uludere'de 35 çocuğun ölümüne sebep olan olayda 'ilk emri kim verdi?' diye bir kere sormadınız. Bakalım, resetlendiniz şimdiden sonra soracak mısınız?


Sivas'ta 35 kişiyi diri diri yakanların davasının zaman aşımına uğramasına 'hayırlı olsun' diyen Başbakan'a bir kez olsun karşı çıkmadınız.

Haberin Devamı


Başbakan'a Kevser Suresi'ni öğretin, inşallah bundan sonra seçim meydanlarında 'soy önemli soy' demez.


İnşallah bundan sonra 'benim maaşımı şans oyunlarından, loto, totodan, iddaa'dan, yedi gün koşturduğunuz beygirlerden, içkiden alınan vergilerden ödemeyin' dersiniz."




"Şans topunu kim buldu"




CHP'li İnce, "kardeşini danışman yapıp, maaşı cebe atıp sonra da hacca gidenlerden hesap sorarsınız" diye düşündüğünü belirterek, şu ifadeleri kullandı:


"Burada sataşın CHP'yi tahrik edin de bize saldırsınlar, biz de mağdur olalım' diyenlere inşallah cevap verirsiniz. İnşallah milletin huzurunda yetimin hakkını savunursunuz.


'İktidar olmak için papaz elbisesi bile giyerim' diyene 'ya olduğunu gibi görün ya göründügün gibi ol' diyebilecek misiniz?

Haberin Devamı


Siz dinin emrinden bahsediyorsunuz. Şans topunu kim buldu mucitler? İddaa'yı kim buldu? Beygirler iki gün koşuyordu şimdi yedi gün koşturuyorsunuz, yetmedi bir de gece koşturuyorsunuz. Bunları yapan siz değil miziniz?"




"Benim kız kardeşim 12 yaşından beri resetlenmiş"



Muharrem İnce, iktidarın yıllardır toplumu kandırdığını iddia ederek, "Size bu sefer bunu yaptırmayacağız. Meydanlarda 'benim başörtülü bacım...' Başörtüsüz senin bacın değil mi? Başörtülüler de bizim bacımız başörtüsüzler de bizim bacımız" dedi.


İnce, AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır'a yönelik, "Benim bir kız kardeşim var. O da kapalı, sizin gibi açık değil. Resetlendiğinizi söylüyorsunuz. Benim kız kardeşim 12 yaşından beri resetlenmiş. 'Başörtülü bacım' dediğim zaman benim ağzıma yakışır. Ama ben bunu siyaset için kullanmam. Oy ve rant için kullanmam. Size de kullandırmayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı


İnce'nin bazı ifadelerini AK Parti'li milletvekilleri uzun süre alkışladı.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!