İnanılmaz iniş

Güncelleme Tarihi:

İnanılmaz iniş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Pilot babası uçuş sırasında kalp krizi geçirip ölünce uçağı, 17 yaşındaki kızı Andrea aldığı talimatlarla mucizevi bir şekilde yere indirmeyi başardı.

Filmlerdeki gibi

Macera filmlerinde rastlanabilecek türden olay önceki akşam Avusturya-Almanya sınırı üzerinde yaşandı. Almanya'nın güneydoğusundaki Vilshofen Kasabası'nda bulunan havaalanına inişe geçen uçağın 56 yaşındaki pilotu Herbert Winkler, bir anda bilincini yitirdi. İniş için alçalan TB 10 tipi tek motorlu uçağın yalpaladığını gören Vilshofen kulesi, uçaktaki genç kızla irtibat kurdu.

10 kez iniş yapmış

Pilot brövesi bulunmayan, ancak babasıyla 10 iniş yaptığı için teorik uçuş bilgisi olan Andrea Winkler adındaki 17 yaşındaki genç kıza yardım etmek üzere hemen aynı tipte bir başka uçak havalandı. İkinci uçakta bulunan deneyimli uçuş hocaları, babasının çoktan öldüğünü henüz bilmeyen Andrea'ya uzaktan talimat verdiler.

20 dakika uçtu

Uçuş hocaları, Andrea'yı Vilshofen Havaalanı yerine, daha uzun olan Avusturya'nın Linz Kenti'ndeki Hörsching Havalimanı’na yönlendirdiler. 20 dakikalık uçuştan sonra genç kız uçağı başarıyla indirmeyi başardı. Ancak babasının kalp krizinden öldüğünü öğrenen genç kız, bu mucize kurtuluşa sevinemedi bile.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!