'İmam hatip halk hareketi'

Güncelleme Tarihi:

İmam hatip halk hareketi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 23:16

İmam hatip okullarının özünde ‘milletin bilfiil ve bizzat eğitime müdahalesi’ olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “İmam hatip okulları, bir halk hareketidir, halkın eğitime kendi adına sahip çıkma gayretidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul’da, İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) tarafından imam hatip okullarının ilk kurucu müdürü ve fikir babası Celalettin Ökten’i yeni nesillere tanıtmak amacıyla verilen Cemalettin Ökten Ödülleri’nin takdimi törenine katıldı. Avcı, imam hatip okullarının çok ciddi bir toplumsal ihtiyacın gereği olarak ortaya çıktığını söyledi. Bakan Avcı şöyle devam etti:

“İmam hatip okulları, Türkiye’nin ihtiyacı olan münevver bir neslin yetişmesinde önemli rol oynadı. İmam hatip okullarının bugüne gelmesinde Celalettin Hoca öncülerden biri, hatta ilki. İmam hatip okulları, özünde milletin bilfiil ve bizzat eğitime müdahalesidir. İmam hatip okulları, bir halk hareketidir, halkın eğitime kendi adına sahip çıkma gayretidir. Dolayısıyla pek çok isimsiz kahramanın katkısıyla bugüne gelmiş bir müessese. İmam hatip mezunu değilim ama Eskişehir’deki lise yıllarında imam hatipte okuyan arkadaşlarım vasıtasıyla bu isimsiz kahramanlardan bazılarını tanıma şansına kavuştum.” 

BAKMADAN GEÇME!